Cele mai citite
 


MS: 284 de spitale au intrat în administrarea consiliilor judeţene şi primăriilor
marţi, 13 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 76% dintre unităţile sanitare cu paturi au fost transferate către autorităţile locale, astfel încât, până acum, au intrat deja în administrarea consiliilor judeţene şi a primăriilor 284 de spitale, a informat, luni, Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat transmis AGERPRES.
Potrivit sursei citate, în 19 judeţe procesul de descentralizare a fost finalizat.
În videoconferinţa de luni cu autorităţile locale, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a reafirmat că procesul de descentralizare reprezintă posibilitatea de eficientizare a sistemului sanitar, subliniind că arieratele realizate de spitale până la data de 31 martie 2010 vor fi achitate de la bugetul de stat la prima rectificare bugetară, aşa cum prevede legea.
'Ca urmare, acesta nu trebuie să constituie un motiv de a refuza preluarea unităţilor sanitare. În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătăţii va analiza situaţia fiecărei unităţi sanitare care nu a fost preluată de autorităţile locale şi va decide asupra oportunităţii de a menţine servicii medicale acolo unde comunitatea nu doreşte acest lucru', se precizează în comunicatul de presă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS a solicitat autorităţilor locale finalizarea preluării spitalelor Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, le-a solicitat autorităţilor locale din municipiile Arad şi Caransebeş şi celor ale judeţelor Vaslui şi Vrancea, să finalizeze procedurile pentru încheierea protocoalelor de predare - primire a spitalelor.
Ministerul Sănătăţii cere DSP-urilor mai multă responsabilitate Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a cerut luni direcţiilor de sănătate publică mai multă responsabilitate şi seriozitate în desfăşurarea activităţii.
Ministerul Sănătăţii lansează în dezbatere publică proiectele de descentralizare din sistem Ministerul Sănătăţii lansează în dezbatere publică proiectele actelor normative de derulare a procesului de descentralizare în sistemul sanitar, informează un comunicat remis AGERPRES.
Achimaş-Cadariu: Este nevoie de 597 de incubatoare; ministerul a alocat 7,3 milioane euro Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat marţi că în România s-au făcut paşi importanţi în dezvoltarea programelor de asistenţă medicală pentru nou-născuţi, a screening-ului prenatal, precum şi a diferitelor tipuri de servicii medicale necesare mamei şi copilului.
MS vrea să nu mai permită medicilor să lucreze simultan la stat şi la privat Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Ministerul Sănătăţii lucrează la elaborarea unui proiect legislativ conform căruia medicii să nu mai pot lucra simultan în sistemul public şi în cel privat.
Ministrul Sănătăţii doreşte descentralizarea spitalelor până la 1 iulie Ministrul Sănătăţii Attila Cseke, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că descentralizarea prin transferul unităţilor medicale publice către administraţia locală reprezintă în acest moment una din soluţiile de eficientizare a funcţionării sistemului sanitar şi trebuie realizată până în vara...