Cele mai citite
 


Arad: Peste 31.000 de certificate medicale au fost eliberate în prima jumătate a acestui an
marţi, 13 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 31.000 de certificate de concediu medical au fost eliberate în judeţul Arad în primele şase luni ale acestui an.
În această perioadă, au beneficiat de concediu medical 17.000 de arădeni, cei mai mulţi dintre ei înainte de intrarea în vigoare a dispoziţiei de verificare a concediilor medicale de către reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate însoţiţi de poliţişti.
Pacienţii s-au adresat unui număr de 520 de medici de familie şi specialişti, care au eliberat, în total, nu mai puţin de 31.109 certificate de concediu medical, Casa de Asigurări de Sănătate plătindu-le celor 17.000 de arădeni suma de 9.275.270 de lei.
Din totalul concediilor medicale, doar 1.594 de certificate au fost eliberate după data de 15 mai 2010, când au intrat în vigoare dispoziţiile privind înăsprirea condiţiilor de acordare a concediilor medicale.
Dacă în lunile mai şi iunie, în judeţul Arad s-au acordat în medie 800 de concedii medicale pe lună, în perioada ianuarie - aprilie numărul lor a fost de aproape 9 ori mai mare, eliberându-se lunar o medie de peste 7.000 de certificate medicale.
În urma controalelor efectuate de CJAS Arad, numai doi medici specialişti au fost sancţionaţi, cu câte 5.000 de lei, pentru acordarea de concedii medicale în neconcordanţă cu legislaţia.
În 2009, în judeţul Arad au fost acordate 179.333 de concedii medicale, însumând 987.552 de zile pentru care Casa de Asigurări de Sănătate a achitat 14.555.610 de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Amenzi pentru medicii care prescriu concedii medicale Şase medici prescriptori de certificate de concedii medicale dintr-un total de 73 controlaţi de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj au fost amendaţi cu câte 5.000 de lei, ca urmare a neregulilor constatate.
Botoşani: Medici sancţionaţi pentru concedii medicale greşite, iertaţi în instanţă Doi medici de familie din judeţul Botoşani, care au fost sancţionaţi contravenţional de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pentru că au eliberat certificate medicale greşite, au scăpat de plata amenzilor.
Concedii medicale doar pentru cei bolnavi Ministerul Sănătăţii va modifica sistemul de acordare a concediilor medicale începând de luna viitoare, se arată într-un comunicat remis presei miercuri.
Timiş: Medicii sancţionaţi pentru concedii medicale, nemulţumiţi Medicii de familie care au fost sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş pentru că au eliberat certificate medicale fără adeverinţă de la angajator sunt nemulţumiţi atât de pedepse, cât şi de cuantumul sancţiunilor.
Arad: Doi medici au fost sancţionaţi pentru incorectitudine în privinţa eliberării de concedii medicale Doi medici de familie arădeni au fost sancţionaţi pentru incorectitudine în ceea ce priveşte eliberarea de concedii medicale.
Fondul de Asigurări de Sănătate suplimentat cu peste 900.000 lei din respingerea la plată a concediilor medicale ilegale Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a fost suplimentat, în doar trei săptămâni, cu peste 900.000 de lei din amenzile aplicate şi sumele încasate ca urmare a respingerii de la plată a concediilor medicale care au fost eliberate ilegal, informează joi Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat...