Cele mai citite
 


Cercetători indieni au descoperit o nouă formă de insulină
joi, 15 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cercetători indieni au descoperit o nouă formă de insulină care permite ţinerea sub control a nivelului de zahăr din sânge peste o lună, informează agenţia Xinhua.
India este considerată 'capitala' diabetului la nivel mondial, cu peste 50 de milioane de persoane care suferă de această boală cronică. Efectul unei injecţii cu insulină durează cel mult o zi. Cercetătorii de la Institutul Naţional de Imunologie au desfăşurat lucrări de laborator timp de doi ani înainte de a anunţa sintetizarea acestei forme de insulină. Oamenii de ştiinţă au brevetat deja descoperirea. 'Cred că este una din cele mai mari inovaţii ale unui laborator de cercetări de stat', a spus directorul Institutului canalului local TV NDTV.

În cadrul cercetărilor, insulina naturală umană a fost tratată la temperaturi şi în condiţii chimice diferite, iar una din formule a fost cea anunţată. În experimentele efectuate pe şoareci, şobolani şi iepuri, echipa a controlat nivelurile de zahăr făcând doar o injecţie la trei luni. 'Atât din punct de vedere conceptual, cât şi al practicii clinice, este o descoperire interesantă pentru că se utilizează insulină naturală, nemodificată chimic, şi este folositoare pentru că se reduce considerabil numărul injecţiilor', relevă preşedintele Societăţii de Endocrinologie din India. Până la aplicarea descoperirii în tratamentul diabeticilor, pot trece însă mulţi ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Diabeticii ar putea să nu-şi mai facă injecţii Cercetători francezi au reuşit să creeze primele linii de celule pancreatice umane funcţionale, deschizând astfel calea unor noi tratamente ale diabetului, scrie 20minutes.ch.
Excesul de zahăr, ce caracterizează regimul alimentar occidental , ar favoriza dezvoltarea cancerului la sân Excesul de fructoză, un tip de zahăr de consum curent, ar putea favoriza apariţia şi dezvoltarea cancerului la sân, potrivit unui studiu desfăşurat pe şoareci. O echipă de cercetători de la MD Anderson Cancer Center, centrul de cercetări în cancerologie al Universităţii Texas, a arătat că fructoza contribuie...
Trei minute de exerciţii fizice pe săptămână ajută la tratarea diabetului de tip 2 (studiu) Numai trei minute de exerciţii fizice pe săptămână ar putea ajuta la prevenirea şi tratarea diabetului de tip 2 - este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători de la Universitatea din Bath (Marea Britanie), care a cerut unor voluntari să facă câteva mişcări pe bicicletă, de trei ori pe săptămână...
DOCUMENTAR: 85 de ani de la moartea medicului Nicolae C. Paulescu Medicul Nicolae C. Paulescu, cunoscut pentru cercetările sale care au dus la descoperirea insulinei, s-a născut la 8 noiembrie 1869, la Bucureşti.
Importantă descoperire ştiinţifică: identificarea 'angrenajului genetic' necesar pentru regenerarea pancreasului uman O echipă de cercetători spanioli şi britanici a reuşit să descifreze 'angrenajul genetic' necesar pentru generarea celulelor precursoare celor din pancreasul uman, scrie marţi ziarul ABC, pe baza unui articol publicat în revista 'Nature Cell Biology'.
Portugalia: Universitatea din Coimbra creează un pancreas bioartificial pentru tratarea diabetului O echipă de cercetători de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Coimbra, nordul Portugaliei, dezvoltă un pancreas bioartificial, o microcapsulă cu celule producătoare de insulină, pentru tratarea diabetului, relatează EFE.