Cele mai citite
 


Obama lansează un plan ce vizează reducerea cu un sfert a infectărilor cu HIV în SUA
joi, 15 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele american Barack Obama a lansat marţi primul plan naţional de luptă împotriva SIDA, în vederea diminuării cu 25 la sută a numărului anual de infectări, informează AFP.
În afară de prevenirea infectărilor, acest program este destinat îmbunătăţirii tratamentelor pentru persoanele atinse de SIDA. Este vorba de asemenea de a face astfel încât 90 la sută dintre persoanele infectate să fie conştiente de boala lor într-o ţară unde peste un milion de persoane sunt afectate.

'Suntem aici pentru că credem că, cu toate că nivelul de transmitere a SIDA din ţară nu mai este aşa ridicat ca înainte, fiecare nou caz este cu un caz prea mult', a declarat Obama, dezvăluindu-şi strategia la Casa Albă în faţa reprezentanţilor mai multor organizaţii anti-SIDA.

'Suntem aici, a adăugat el, pentru că noi credem într-o Americă unde cei care trăiesc cu SIDA nu sunt priviţi cu suspiciune, ci trataţi cu respect, şi primesc tratamentele şi asigurările medicale de care au nevoie', a subliniat şeful de stat.

Acest plan nu prevede creşteri ale fondurilor dedicate luptei împotriva maladiei din SUA - 19 miliarde de dolari în fiecare an - ci modalităţi de a le cheltui mai eficient, notează AFP.

De la apariţia sa în urmă cu treizeci de ani, epidemia de SIDA a cauzat moartea a aproape 600.000 de persoane în SUA, însă apariţia noilor terapii ce permit prelungirea duratei de viaţă a persoanelor infectate a condus la un interes mai scăzut acordat maladiei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Elton John a pledat în Senatul SUA pentru finanţarea programelor de luptă contra SIDA Muzicianul britanic Elton John a pledat, miercuri, în Senatul SUA, pentru finanţarea programelor de luptă anti-SIDA, susţinând că această boală ar putea dispărea dacă administraţia de la Washington va continua să susţină combaterea virusului HIV, scrie joi ziarul "Le Figaro".
Barack Obama a autorizat trimiterea de rezervişti în Africa de Vest pentru a participa la lupta împotriva Ebola Preşedintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Barack Obama, a autorizat joi Pentagonul să trimită rezervişti în Africa de Vest pentru a lupta împotriva epidemiei de Ebola participând la crearea unei infrastructuri logistice necesare, relatează AFP.
Casa Albă dă asigurări că Barack Obama nu a fumat de nouă luni Purtătorul de cuvânt al lui Barack Obama a afirmat joi că preşedintele Statelor Unite ale Americii (SUA) nu a fumat de nouă luni, dar a recunoscut că renunţarea la ţigări constituie o 'luptă', dat fiind stresul la care este supus liderul american, relatează AFP.
Barack Obama: Ar mai putea apărea cazuri de Ebola în SUA până la eradicarea epidemiei în Africa de Vest Preşedintele american Barack Obama a declarat miercuri că ar mai putea fi semnalate cazuri individuale de Ebola în SUA până la eradicarea epidemiei din ţările din Africa de Vest, transmite Reuters.
SUA: Obama anunţă o luptă pentru eradicarea cancerului şi îl însărcinează cu această misiune pe vicepreşedintele Joe Biden Preşedintele american Barack Obama a lansat marţi ofensiva pentru 'eradicarea' cancerului în SUA, o luptă comparată cu o 'nouă cucerire a Lunii', şi l-a însărcinat cu această misiune pe vicepreşedintele Joe Biden, al cărui fiu a murit de un cancer la creier, relatează AFP.
SUA-Franţa, 'o alianţă transformată' (articol semnat de Barack Obama şi Francois Hollande) Problema nucleară iraniană, securitatea în Africa, cooperarea economică: înainte de vizita preşedintelui francez Francois Hollande în SUA, cei doi lideri de stat au detaliat axele colaborării dintre ţările lor, într-un articol scris în exclusivitate pentru Le Monde şi Washington Post.