Cele mai citite
 


Jumătate dintre deţinuţii ruşi sunt bolnavi, mulţi infectaţi cu HIV
joi, 15 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape jumătate dintre deţinuţii ruşi sunt bolnavi, mulţi fiind infectaţi cu HIV sau suferind de tuberculoză, a anunţat Serviciul Federal al Penitenciarelor, citat miercuri de Rossiiskaia Gazeta.
Ziarul atrage atenţia că aproape jumătate dintre cei 846.000 de deţinuţi ruşi suferă de o boală gravă. Astfel, potrivit statisticilor, dintre cei bolnavi, 15.000 au sifilis, 40.000 - o formă activă de tuberculoză, 67.000 au tulburări psihice, iar 55.000 sunt infectaţi cu HIV, după ce şi-au injectat heroină.

Situaţia a determinat autorităţile să admită că sistemul medical pentru deţinuţi trebuie modificat, punct de vedere asupra căruia reprezentanţii drepturilor omului insistă de multă vreme, indică publicaţia.

După câteva cazuri de deces în închisorile Rusiei, medicii vor trebui să-i vizitele zilnic pe deţinuţi. Pe de altă parte, penitenciarele şi coloniile din Rusia se confruntă cu o penurie de medicamente, iar aparatura medicală este învechită în proporţie de 75% şi trebuie scoasă din inventar.

Condiţiile din penitenciarele Rusiei au provocat dezbateri aprinse în presă, după ce avocatul Serghei Margnitski, consilier la Ermitaj, de 37 de ani, şi femeia de afaceri Vera Trifanova, de 52 de ani, au murit bolnavi, în detenţie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rusia: 90% dintre deţinuţi suferă de tuberculoză, hepatită sau sunt infectaţi cu HIV Aproximativ 90% dintre deţinuţii ruşi suferă de boli grave, cum ar fi tuberculoza, hepatită sau virusul HIV, a anunţat, miercuri, Procuratura generală a Rusiei, relatează postul de televiziune Rossia-24.
Revoltă într-o închisoare din Rusia: Un mort şi 12 răniţi O persoană a murit după ce aproximativ 100 de deţinuţi dintr-o închisoare din Rusia pentru persoane infectate cu HIV, tuberculoză şi alte boli grave au pornit miercuri o revoltă, dând foc la celule şi luând ostatici paznici, a informat joi mass-media rusă, relatează DPA.
Tuberculoza şi SIDA afectează major sănătatea ruşilor /Washington Post/ Rusia se consideră membru cu drepturi depline al comunităţii internaţionale, cu nimic mai prejos de asemenea grei precum SUA şi China. Cu toate acestea, în probleme de sănătate a populaţiei Rusia se află în compania Botswanei, subliniază cotidianul The Washington Post, preluat de Inopressa.ru.
Studiu ANA: Heroina - cel mai consumat drog, fiind administrată în mare măsură în amestecuri Heroina este declarată drept cel mai consumat drog (95%), ea fiind administrată în cea mai mare măsură în amestecuri cu alte substanţe (cele mai populare fiind combinaţiile de heroină cu metadonă, cu noi substanţe psihoactive - NSP şi cu cocaină) - relevă un nou studiu realizat de specialiştii Agenţiei...
Rusia: 56.000 de deţinuţi sunt bolnavi de SIDA /Die Presse/ Circa 56.000 de bolnavi de SIDA se află în prezent în închisorile din Federaţia Rusă, a anunţat săptămâna aceasta şeful administraţiei financiar-economice a Serviciului Federal pentru Executarea Pedepselor (FSIN), Oleg Korşunov. Astfel, fiecare al 12-lea deţinut din Rusia suferă de această boală mortală...
Situaţia cazurilor de tuberculoză rămâne îngrijorătoare în Africa, dar şi în România (Coalition PLUS, MSF) Trei persoane mor de tuberculoză în fiecare minut în lume şi numai 2% dintre pacienţi au acces la noile medicamente - arată mai multe asociaţii, care au tras un semnal de alarmă cu două zile înainte de Ziua internaţională de luptă împotriva tuberculozei (24 martie), transmite marţi AFP.