Cele mai citite
 


Constanţa: Două spitale riscă să rămână fără apă din cauza datoriilor
joi, 15 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două spitale, din Eforie şi Medgidia, au fost notificate prin executor judecătoresc că vor fi debranşate de la sistemul de alimentare cu apă, din 23 iulie, din cauza datoriilor de peste 290.000 de lei către Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA) Constanţa.
Purtătorul de cuvânt al RAJA, Irina Oprea, a informat, miercuri, că este vorba de Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală din Eforie Sud şi Spitalul Municipal Medgidia, care au de achitat către regie o datorie de 172.169,68 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor prestate în perioada iunie 2009 - iunie 2010, şi, respectiv, o restanţă de 118.432,53 lei aferentă perioadei ianuarie - mai 2010.
?În cazul în care cele două unităţi medicale nu-şi achită restanţele, vor fi debranşate de la sistemul de alimentare cu apă şi împotriva lor se vor lua măsurile legale de acţionarea în judecată, în vederea recuperării întregii datorii', a precizat, într-un comunicat remis presei, reprezentanta RAJA.
Potrivit acesteia, încă de la începutul anului, în cazul unităţilor sanitare regia a formulat către debitori avizări şi convocări la conciliere în vederea recuperării creanţelor pe cale amiabilă, făcându-se eşalonări cu privire la plata restanţelor în cazul unităţilor care au dat curs acestor proceduri.
?Dând dovadă de o foarte mare înţelegere faţă de partea socială a acestor probleme, RAJA a încercat stingerea debitelor aducând această situaţie la cunoştinţa tuturor forurilor superioare, Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări, Prefectura Constanţa, Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, Casa de Asigurări de Sănătate Constanţa, care puteau să ia măsurile necesare de îndreptare a situaţiei. Din păcate, în ciuda eforturilor făcute de societatea noastră şi la ora actuală există unităţi sanitare care nu şi-au achitat facturile restante', a declarat purtătorul de cuvânt al RAJA Constanţa.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
DNA: Director executiv adjunct la Casa de Asigurări de Sănătate Olt, trimis în judecată Procurorii DNA Craiova au trimis-o în judecată pe Ortanţa Ciobanu, director executiv adjunct în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, pentru luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.
Constanţa: Spitalul municipal Medgidia, ameninţat cu debranşarea de la apă din cauza datoriilor Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA) Constanţa avertizează că va debranşa, marţi, Spitalul municipal Medgidia de la sistemul de alimentare cu apă potabilă, din cauza datoriilor acumulate în primele şase luni ale acestui an, în valoare totală de aproape 108.000 de lei.
Constanţa: Debranşarea de la apă a spitalului din Medgidia, amânată pentru sfârşitul lunii Debranşarea Spitalului municipal Medgidia de către Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA) Constanţa, care urma să se facă marţi din cauza unei datorii de aproape 108.000 de lei, a fost amânată pentru sfârşitul acestei luni.
Comunicat de presă - Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti anunţă că, începând cu data de 4 iulie a.c., demarează procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent, după următorul calendar:
Covasna: Sanitas salută decizia managerilor spitalelor de a nu semna contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna a salutat decizia managerilor spitalelor din judeţ de a nu semna contractele de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).