Cele mai citite
 


Călăraşi: Campanie de vaccinare antituberculoză a copiilor neimunizaţi până acum
joi, 15 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Campania de vaccinare a copiilor născuţi în intervalul ianuarie-iunie şi care nu au fost imunizaţi până la această dată împotriva tuberculozei va începe joi în judeţul Călăraşi.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Călăraşi, medicul epidemiolog Camelia Truică, campania demarează cu vaccinarea copiilor cu domiciliul în localităţile Călăraşi, Vîlcelele, Olteniţa, Ulmeni, Lehliu-Gară, Lehliu Sat, Lupşanu şi Nicolae Bălcescu.
Pentru vaccinarea copiilor din localităţile menţionate, sunt organizate centre de vaccinare în cabinetele de pediatrie din ambulatoriile de specialitate ale spitalelor.
Astfel, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi se vor vaccina copiii cu domiciliul actual în municipiul Călăraşi şi comuna Vîlcelele. Vaccinarea se va efectua în zilele de 15-16 iulie şi 19-21 iulie, între orele 10-13.
La Spitalul Municipal Olteniţa se vor vaccina copiii cu domiciliul actual în municipiul Olteniţa şi comuna Ulmeni şi imunizarea se va efectua în zilele de 15-16 iulie, între orele 10-13.
La Spitalul Orăşenesc Lehliu-Gară vor fi imunizaţi copiii cu domiciliul actual în oraşul Lehliu-Gară, Lehliu Sat, Lupşanu şi Nicolae Bălcescu şi vaccinarea se va efectua în zilele de 15-16 iulie, între orele 10-13.
'Având în vedere că flacoanele de vaccin conţin 20 de doze şi vaccinul nu se administrează decât în intervalul de şase ore după reconstituirea vaccinului, le solicităm părinţilor să prezinte copiii la vaccinare strict la datele şi orele precizate. Anterior prezentării la centrele de vaccinare copiii vor fi examinaţi de medicii de familie de care aparţin, iar la prezentarea copilului la centrul de vaccinare este obligatoriu ca părinţii sau aparţinătorii să deţină bilet de trimitere simplu pe care sintagma 'se poate vaccina BCG' semnifică faptul că s-a efectuat examinarea copilului şi starea clinică şi antecedentele vaccinale permit recuperarea la vaccinare a copilului', a precizat Camelia Truică.
Pentru copiii din celelalte localităţi ale judeţului, DJSP Călăraşi va anunţa ulterior datele, locul şi orele de prezentare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Călăraşi: Peste 130 de copii au fost vaccinaţi împotriva tuberculozei Călăraşi, 15 iul /Agerpres/ - Peste 130 de copii născuţi în prima jumătate a acestui an şi care nu au fost imunizaţi până la această dată împotriva tuberculozei au fost vaccinaţi, joi, în centrele din judeţul Călăraşi.
Suceava: Campanie de vaccinare la Mironu, unde evoluzează un focar de oreion Copiii din satul sucevean Mironu, în comuna Valea Moldovei, sunt vaccinaţi împotriva oreionului, după ce de la începutul anului în localitate au fost înregistrate peste 60 de cazuri de îmbolnăviri, unele necesitând internare din cauza complicaţiilor apărute.
Suceava: Campanie de vaccinare antirabică în 30 de fonduri de vânătoare din judeţ Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a demarat, luni, campania de vaccinare antirabică manuală a vulpilor, care se va derula în judeţ până pe 15 decembrie, a declarat presei directorul DSVSA Suceava, Octavian Ilişoi.
Călăraşi: Încă 122 de copii au fost vaccinaţi împotriva tuberculozei Alţi 122 de copii născuţi în prima jumătate a acestui an şi care nu au fost imunizaţi până acum împotriva tuberculozei au fost vaccinaţi, marţi, în cadrul campaniei de recuperare, în centrele din judeţul Călăraşi, a informat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul epidemiolog Camelia...
Campania de vaccinare anti HPV se extinde Vaccinarea fetiţelor cu vârste cuprinse între 12 şi 24 de ani se va putea realiza, începând din luna martie, şi prin intermediul cabinetelor de ginecologie şi al cabinetelor de planificare familială din sistemul sanitar, nu numai în cabinetele şcolare şi ale medicilor de familie, aşa cum era prevăzut...
Mehedinţi: Vaccinarea antirabică a câinilor cu stăpân e condiţionată de implantarea microcipurilor de identificare Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi a demarat o campanie de vaccinare antirabică a câinilor cu stăpân, a declarat joi directorul adjunct al instituţiei, Vergică Ţeghiu.