Cele mai citite
 


Timişorenii leşină din cauza temperaturilor ridicate
joi, 15 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai mult de zece timişoreni au solicitat, miercuri, ajutorul echipajelor de pe ambulanţe, din cauza problemelor de sănătate provocate de căldura excesivă şi prelungită, din ultimele zile.
'Autorităţile timişorene au decis redeschiderea punctelor de prim ajutor înfiinţate în oraş, luna trecută. Aici, cei afectaţi de caniculă pot primi un pahar cu apă, un cadru medical specializat le ia tensiunea şi se pot adăposti între orele 10.00 - 18.00', a spus miercuri purtătorul de cuvânt al Autorităţii de Sănătate Publică Timiş, Dana Hurja.
În Timişoara sunt trei astfel de centre care pot oferi prim ajutor, respectiv, în sediul central al Poştei Române, în incinta Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi în clădirea Operei Naţionale.
Medicii le recomandă timişorenilor în aceste zile evitarea expunerii la soare între orele 12.00 - 16.00, consumul a doi-patru litri de lichid zilnic, reducerea consumul de alcool şi cafea, duşuri cât mai dese la temperaturi moderate, iar, dacă ieşirile sunt obligatorii, purtarea unor haine din bumbac, de culoare albă, pălărie, ochelari de soare şi umbrele parasolare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Canicula impune înmulţirea punctelor de prim ajutor Temperaturile extrem de ridicate din ultimele zile, care se vor menţine şi în perioada următoare în Timişoara, au determinat autorităţile locale să deschidă puncte suplimentare de prim ajutor de caniculă în oraş.
Timiş: Puncte de prim ajutor în judeţ, din cauza caniculei Canicula a determinat autorităţile de sănătate publică din Timiş să ia măsura deschiderii mai multor puncte de prim ajutor în Timişoara şi în municipiul Lugoj, pentru a veni în sprijinul persoanelor surprinse de temperaturile ridicate în oraş, la ore de maxim termic.
Timiş: Lipotimii în stradă, din cauza caniculei, la Timişoara Canicula instalată la Timişoara a determinat ambulanţa să intervină, miercuri, în nouă cazuri în care a fost solicitată în spaţiul public.
Mai puţine puncte de prim-ajutor pentru caniculă la Timişoara decât în anii precedenţi Municipiul Timişoara va avea mai puţine puncte de prim-ajutor pe perioada de caniculă din această vară, numărul lor scăzând aproape la jumătate faţă de anii anteriori.
Timiş: Punctele de prim ajutor anticaniculă reactivate în municipiul reşedinţă de judeţ Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a decis deschiderea a punctelor de prim ajutor anticaniculă în Timişoara, începând de marţi până joi inclusiv, când se anunţă temperaturi ce pot urca până la 36 de grade Celsius, la umbră.
Măsuri împotriva caniculei, în judeţul Timiş Patru puncte de prim-ajutor pentru caniculă vor fi amplasate în municipiul Timişoara la sediile Operei Naţionale, al Poştei Mari, la Gara de Nord şi la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă, unde este o aglomeraţie mai mare de oameni, după cum au stabilit, vineri, autorităţile locale, în şedinţa Comitetului...