Cele mai citite
 


Iaşi: Spitalul 'C. I. Parhon', preluat oficial în administrare de municipalitate
joi, 15 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a semnat, miercuri, actele de preluare în administrare a Spitalului 'C. I. Parhon' şi, deşi a declarat în repetate rânduri că refuză acest lucru, s-a arătat dispus să sprijine finalizarea lucrărilor de reabilitare a imobilului şi dezvoltarea unor proiecte.
În contextul în care unitatea medicală are datorii de 43 de miliarde de lei, care nu au fost achitate până acum de Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate în baza serviciilor furnizate, primarul a spus că nu exclude posibilitatea de a deschide o acţiune în instanţă pentru recuperarea prejudiciului.
Gheorghe Nichita a promis, în urma unei discuţii avute cu directorul unităţii medicale, prof. univ. dr. Adrian Covic, că, după preluarea spitalului, vor fi finalizate lucrările de reabilitare a imobilului, iar revizia tehnică a centralei spitalului va fi efectuată de angajaţii Centralei Electro Termice (CET).
O altă schimbare vizează mutarea ambulatoriului spitalului în clădirea în care activează în prezent filiala Institutului Cantacuzino.
Conducerea spitalului speră să primească sprijinul financiar din partea municipalităţii pentru a dezvolta proiecte cu ajutorul cărora să trateze afecţiunile renale şi cele geriatrice la cele mai înalte standarde.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Primarul Chirica a discutat cu reprezentanţii Băncii Mondiale despre noile proiecte care au nevoie de finanţare Reprezentanţii municipalităţii ieşene au avut o întâlnire cu o delegaţie a Băncii Mondiale (BM) în România, condusă de Elisabetta Capannelli, director de ţară al instituţiei în România.
Iaşi: Două spitale din judeţul Iaşi riscă să se închidă din cauza lipsei de personal Două spitale din judeţul Iaşi care nu îndeplinesc criteriile de evaluare riscă să piardă contractul cu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS), a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele instituţiei, medicul Iulian Şerban.
Olt: Audit extern înainte de preluarea Spitalului Judeţan Slatina de CJ Preşedintele Consiliul Judeţean Olt, Paul Stănescu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că firmele de pe platforma industrială a municipiului Slatina vor asigura din fonduri proprii efectuarea unui control financiar contabil la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru ca reprezentanţii Consiliului...
Iaşi: Primarul vrea să transforme Spitalul de Recuperare în staţiune balneară modernă Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, intenţionează să transforme unul dintre spitalele preluate în administrarea municipalităţii - Spitalul de Recuperare - în una din cele mai renumite staţiuni balneare din ţară.
Medicul Tudor Ciuhodaru a fost invitat, la sediul MS, pentru discuţii pe legea sănătăţii Dr. Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR şi medic la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Centrul de Traumă şi Toxicologie ''Sfântul Ioan" din Iaşi, a declarat, marţi, că a fost invitat de ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, pentru o discuţie pe proiectul legii privind organizarea şi funcţionarea sistemului...
Premieră naţională la Iaşi - centru pentru reabilitare generală şi orală pentru pacienţii sociali Prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Grigore T.Popa', intenţionează să înfiinţeze, la Iaşi, în premieră naţională, primul 'Centru de formare specialişti şi resurse în reabilitarea orală', în care beneficiarii,...