Cele mai citite
 


Preşedintele CNAS: COPAC nu mai apără interesele pacienţilor
joi, 15 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Laurenţiu Duţă, a declarat miercuri că Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) nu mai apără interesele pacienţilor, ci sunt un fel de avocaţi ai companiilor de medicamente.
Declaraţia vine ca urmare a afirmaţiilor reprezentanţilor COPAC potrivit cărora CNAS, prin noua modalitate de compensare, face ca pacienţii să plătească din buzunar mult mai mulţi bani decât până acum.
Preşedintele CNAS, dr. Laurenţiu Duţă, a spus că până la 1 iunie România era singura ţară din lume care nu avea mecanisme de control al prescrierii medicamentelor.
Acesta susţine că pacienţii sunt sub impresia introducerii acestor mecanisme de control şi de aceea reacţionează astfel.
Preşedintele CNAS susţine în continuare că pacienţii nu trebuie să scoată din buzunar bani mai mulţi pentru medicamente.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
COPAC: Noul sistem de compensare condamnă la moarte pacienţii Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) susţine că intenţia manifestată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate de modificare a sistemului de compensare a medicamentelor condamnă la moarte pacienţii, se arată într-un comunicat remis presei.
Preşedintele CNAS susţine că de la 1 octombrie coplata nu se va aplica şi bolnavilor cronic Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, a declarat miercuri că bolnavii cronic nu vor trebui să plătească în plus, de la 1 octombrie, pentru medicamentele compensate.
COPAC cere CNAS o dezbatere publică pe tema noilor reglementări Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România(COPAC) solicită public Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) să publice pe site-ul său listele de medicamente care vor fi afectate de măsura schimbării metodei de calcul a preţului de referinţă pe listele C1 şi C3, se arată...
COPAC vine cu propuneri concrete pentru proiectul noii legi a sănătăţii Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) a trimis un memoriu Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Departamentului de Sănătate Publică al Administraţiei Prezidenţiale cu propuneri concrete pentru proiectul noii legi a sănătăţii, se arată...
Preşedintele CNAS: Este inacceptabil ca pacienţii internaţi în spital să fie nevoiţi să-şi cumpere singuri medicamentele Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi, a declarat vineri, la Târgu-Jiu, că i se pare de neacceptat ca pacienţii internaţi în spitalele din România să fie nevoiţi să îşi cumpere anumite medicamente.
Ciurchea(CNAS): România, prin introducerea medicamentelor de ultimă generaţie, le are pe absolut toate pe piaţă Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat vineri, la Târgu Mureş, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS), că prin introducerea a 50 de noi medicamente de ultimă generaţie, România se poate lăuda că are absolut toate me...