Cele mai citite
 


Bolile provocate de apa contaminată în SUA costă 539 de milioane de dolari pe an
vineri, 16 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bolile provocate de apele contaminate în SUA pot costa până la 539 de milioane de dolari pe an constând în costuri de spitalizări, potrivit unei estimări făcute miercuri de Centrele pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor /CDC/, citate de France Presse.
În principal, trei boli sunt provocate de bacteriile transportate în apă: 'boala legionarului' sau legioneloză, ce antrenează simptome de pneumonie acută, dar şi diareele provocate de paraziţii giardia şi cryptosporidium.

O spitalizare pentru legioneloză costă 34.000 de dolari în medie, în timp ce diareele provocate de paraziţi pot presupune sejururi la spital cu un cost total de 9.000 de dolari pentru giardia şi 21.000 de dolari pentru cryptosporidium, potrivit CDC.

'Majoritatea oamenilor cred că aceste boli nu sunt decât o neplăcere pasageră. Însă aceste infecţii pot provoca afecţiuni foarte grave, care să implice rămânerea în spital pentru mai mult de o săptămână, sporind astfel costurile pentru sănătate', a precizat autorul studiului, Michael Beach.

Simptomele bolilor provocate de o apă contaminat cu bacterii cuprind de asemenea erupţii, infectări ale urechilor şi ochilor şi afecţiuni neurologice şi respiratorii ce pot fi fatale, notează AFP.

'Investiţii modeste în prevenţie ar putea conduce la o reducere a numărului de cazuri şi la economisirea de o manieră importantă a costurilor de sănătate', subliniază raportul, evocând campanii educative, o mai bună întreţinere a reţelelor de distribuţie a apei în imobile şi o inspectare regulată a piscinelor şi a altor locuri de îmbăiat artificiale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
BOLILE TRANSMISE PRIN APA DE BAZIN - O PROBLEMA DE SANATATE PUBLICA Apa din piscină şi stranduri poate să fie o sursă de microorganisme infecţioase (bacterii, virusuri, paraziţi şi ciuperci) care pătrund în organismul uman şi generează o multitudine de infecţii localizate preponderent la nivelul pielii, ochi, urechi, zona genitală şi tub digestiv.
Focar de bacterii din specia vibrio în Europa de Nord din cauza încălzirii oceanului (studiu) Schimbările climatice provocate de om reprezintă principalul factor din spatele apariţiei neaşteptate a unui grup de bacterii în Europa de Nord, care pot provoca gastroenterită, potrivit unei noi cecetări a unui grup de experţi internaţionali, informează duminică Reuters.
Cele mai frecvente 5 probleme de sanatate care apar vara Pregatiti sa va bucurati asa cum se cuvine de vara si de zilele in care aveti liber la relaxare? Nimic mai placut, mai ales atunci cand nu lasati afectiunile sezoniere sa va ia prin surprindere. Temperaturile ridicate, soarele puternic si chiar alimentatia constituie premise pentru aparitia de...
Şapte agenţi patogeni prezenţi în apele de coastă de la Rio de Janeiro Apele de coastă de la Rio de Janeiro, în care se vor desfăşura unele dintre competiţiile olimpice acvatice, sunt pline de virusuri şi bacterii mai mult sau mai puţin periculoase, susţine Live Science publicând o listă de şapte virusuri, bacterii şi paraziţi ce le pot pune probleme sportivilor şi turiştilor...
VIRUSUL ZIKA Simptome, transmitere, diagnostic, prevenţie (OMS) Infecţia cu virusul Zika este transmisă de ţânţari din specia Aedes, iar persoanele contaminate prezintă în general febra moderată, o erupţie cutanată şi conjunctivită. În mod normal, simptomele dispar într-o perioadă cuprinsă între două şi şapte zile. Deocamdată nu există tratament sau vaccin specific...