Cele mai citite
 


Primul caz de gripă în acest an
marţi, 7 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri
 

Târgovişte, 7 aprilie /Agerpres/ - Autoritatea Publică de Sănătate (ASP) Dâmboviţa a confirmat, miercuri, primul caz de gripă la nivelul judeţului, la un bărbat din grupa de vârstă 45-55 de ani.

Purtătorul de cuvânt al ASP Dâmboviţa, Marinela Popa, a declarat, pentru AGERPRES, că nu este o formă virulentă a bolii şi că aceasta a apărut, cel mai probabil, în urma fluctuaţiilor de temperatură. Bolnavul a fost izolat într-o rezervă a secţiei de boli infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Târgovişte.

Numărul cazurilor de viroze este în creştere în ultima perioadă. Astfel, la nivel de judeţ, în săptămâna 23-29 martie, s-au înregistrat 109 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii, dintre care 48 au necesitat internare şi 474 de pneumonii cu 50 de internări.

Cei mai afectaţi sunt copiii din grupele de vârstă 1-4 ani şi 5-14 ani. AGERPRES/(Cornelia Dumitru)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Primul caz de gripă în judeţ din acest an a fost confirmat clinic Primul caz de gripă din acest an în judeţul Suceava a fost confirmat clinic la un adult care este internat în Secţia de Boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava, a declarat presei, vineri, adjunctul DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.
Dolj: Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut cu 58% în ultima săptămână Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămână în judeţul Dolj cu 58%, de la 1.427 de cazuri înregistrate săptămâna anterioară, la 2.255 de cazuri.
Galaţi: Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămână Un număr de 2.706 persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii în ultima săptămână de raportare, faţă de 2.354 înregistrate în săptămâna precedentă, a declarat miercuri presei purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Dâmboviţa: Numărul cazurilor de viroze este în creştere Numărul îmbolnăvirilor cu viroze este în creştere în judeţul Dâmboviţa, Direcţia de Sănătate Publică anunţând, miercuri, peste 1.800 de cazuri de infecţii ale căilor respiratorii superioare.
Galaţi: Primul caz de gripă din actualul sezon rece Primul caz de gripă din acest sezon rece, din judeţul Galaţi, a fost confirmat Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi de către Institutul Cantacuzino din Bucureşti, a declarat marţi presei directorul DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Galaţi: Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămână Un număr de 2.732 de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii, în ultima săptămână de raportare, faţă de 1.867 înregistrate în săptămâna precedentă, a declarat miercuri presei purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Iordăchescu.