Cele mai citite
 


Harghita: Bărbat găsit mort în pădure, posibil muşcat de viperă
vineri, 16 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat dintr-un sat harghitean, plecat la cules de ciuperci, a fost găsit mort în pădure de rudele sale, cel mai probabil fiind muşcat de o viperă.
Bărbatul, de 50 ani, din comuna Ciucsângeorgiu, a plecat marţi în pădure să culeagă ciuperci, dar nu s-a întors, aşa cum îi era obiceiul. Rudele sale au aşteptat până miercuri după-amiază şi au plecat în căutarea lui. Harghiteanul a fost găsit mort, în pădure, chiar în zona în care obişnuia să meargă la cules de ciuperci.
Potrivit examinărilor medicale preliminare, bărbatul avea patru înţepături în zona gâtului, una la o sprânceană şi o alta în zona temporală stângă, medicii suspectând faptul că a fost muşcat de un şarpe veninos. Sătenii spun că în pădurea din apropiere au văzut deseori vipere.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a confirmat că Poliţia a fost sesizată că un bărbat a fost găsit mort în pădure, cel mai probabil muşcat de şarpe.
'Trupul bărbatului a fost transportat la morgă, iar medicul legist va stabili cauza morţii. Din primele constatări ale cadrelor medicale, cel mai probabil acesta a fost muşcat de un şarpe', a afirmat Gheorghe Filip.
Şeful Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc, dr. Weil Gyula, a declarat pentru AGERPRES că, din cunoştinţele sale, şarpele veninos care trăieşte în pădurile harghitene este vipera, muşcătura acestei fiind mortală, dacă nu se intervine la timp.
'Dacă are urme duble şi dacă a fost muşcat în zona sistemului nervos central, aşa cum înţeleg că s-a întâmplat acum, poate provoca moartea. Veninul de viperă este neurotoxic şi poate să blocheze centrul respiraţiei', a explicat dr. Weil.
Şeful UPU a precizat că în această primăvară s-au mai înregistrat cazuri de muşcătură de şarpe, unele chiar foarte grave, dar victimele au scăpat cu viaţă după ce li s-a administrat ser antiviperin şi au fost ţinute sub observaţie medicală. Toate muşcăturile de până acum au fost, însă, în zona membrelor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Canicula favorizează intoxicaţiile cu ciuperci, muşcăturile de căpuşe sau toxiinfecţiile alimentare Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc a înregistrat, în ultimele zile, mai multe cazuri de muşcături de căpuşe, toxiinfecţii alimentare şi o muşcătură de şarpe.
Harghita: Stocul de ser antiviperin de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, aproape de epuizare Stocul de ser antiviperin de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc este pe terminate, iar solicitarea de achiziţie nu poate fi onorată decât la finalul lunii august.
Harghita: Bărbat internat în spital după ce a fost muşcat de un şarpe, posibil viperă Miercurea Ciuc, 20 iul/Agerpres/- Un bărbat de 43 ani a fost internat luni la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, după ce a fost muşcat de un şarpe, posibil o viperă.
Hunedoara: Stocurile de ser antiviperin sunt asigurate în spitalele din zonele în care trăiesc vipere Toate spitalele din judeţul Hunedoara care sunt situate în zone în care există riscul unor muşcături de vipere au în stocuri serul antiviperin necesar pentru intervenţie în cazul unor incidente nedorite, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia...
Harghita: Bătrân internat în spital după ce a fost muşcat de un şarpe Un bătrân de 77 ani, din localitatea harghiteană Bilbor, a fost internat în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc, prezentând semne de şoc anafilactic, după ce a fost muşcat de un şarpe atunci când se afla la strâns fân.
Harghita: Creştere semnificativă a numărului persoanelor muşcate de căpuşe; primul caz de muşcătură de şarpe Miercurea Ciuc, 23 iun/Agerpres/- Numărul persoanelor muşcate de căpuşe care se prezintă la serviciile de urgenţă a crescut semnificativ în luna iunie, pe fondul încălzirii vremii, fiind înregistrat şi primul caz de muşcătură de şarpe din acest sezon.