Cele mai citite
 


Antenele radio ale Vaticanului ar creşte riscul de cancer pentru copiii care trăiesc în apropiere
vineri, 16 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Releele de emisie operate de postul de radio al Vaticanului pot provoca apariţia cancerului la copii, conform depoziţiei unui expert medical în faţa unei instanţe de la Roma, depoziţie ce declanşat investigarea a şase responsabili ai postului de radio, conform cotidianului britanic The Independent.
Depoziţia profesorului Andrea Micheli, de la Institutul oncologic naţional de la Milano, este legată de cazurile morţii a 19 copii care s-au îmbolnăvit de leucemie între 1980 şi 2003, în zona Cesano, la nord de Roma, o zonă în care sunt amplasate antenele radio ale Vaticanului la biserica Santa Maria di Galeria.

Într-un raport de 300 de pagini, Andrea Micheli susţine că există o 'legătură importantă, coerentă şi semnificativă între expunerea copiilor din zonă la antenele radio ale Vaticanului şi o creştere a riscului de îmbolnăvire de leucemie'.

Expertul italian susţine că acest risc este crescut în cazul copiilor mai mici de 14 ani care trăiesc pe o rază de până la 12 kilometri de releele de emisie ale Vaticanului. El a descoperit de asemenea şi o legătură între cazurile de cancer la adulţi şi radiaţiile emise de aceste relee, însă numai pentru ei care trăiesc foarte aproape de antene.

Studiul care a dus la aceste concluzii a fost solicitat în urmă cu 5 ani de instanţa de judecată, din cauza existenţei unui număr crescut de îmbolnăviri de cancer în această zonă de la nord de Roma. În urma acestui studiu, şase oficiali ai postului de radio al Vaticanului sunt investigaţi pentru omucidere, în urma deciziei magistratului Stefano Pesci.

În acest context, Vaticanul s-a grăbit miercuri să invoce faptul că şi Marina militară italiană operează relee radio în regiune. Conform unui material publicat de cotidianul La Repubblica însă, se pare că în raportul instanţei se precizează că releele Vaticanului sunt cele responsabile şi nu cele ale marinei.

Vatican Radio, post de radio deschis în 1931, transmite în 61 de ţări şi în 47 de limbi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un nou studiu conchide că apropierea de centrale nucleare nu creşte riscul de cancer în rândul copiilor Copiii care trăiesc în apropierea unor centrale nucleare nu prezintă un risc sporit de a se îmbolnăvi de leucemie, relevă un studiu citat vineri de BBC.
Riscul de cancer hematologic la copiii unici depinde şi de vârsta tatălui (studiu) Riscul de a dezvolta un cancer hematologic pare mai ridicat la un copil unic al cărui tată a avut la naşterea lui peste 35 de ani - este concluzia unui studiu realizat, pe parcursul a circa 20 de ani, pe un mare număr de 140.000 de persoane şi coordonat de American Cancer Society.
Expoziţie cu desene realizate de copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, la Senat Senatorii din Comisia pentru egalitate de şanse vor organiza, în parteneriat cu Asociaţia PAVEL, asociaţie a părinţilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii şi anemii grave, o expoziţie cu desene ale copiilor aflaţi sub tratament oncologic în Institutul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic "Prof. Al...
(Corespondenţă) Concert de binefacere la Roma pentru copiii români bolnavi de cancer Corespondentul Agerpres, Anca Mihai, transmite: Miercuri seara, prestigioasa orchestră a Academiei de muzică 'Santa Cecilia' din Roma va susţine un concert de binefacere în memoria profesoarei Loredana Battaglia. Încasările vor fi donate copiilor bolnavi de cancer din Iaşi pentru a continua activităţile...
Începe şcoala şi pentru copiii pacienţi de oncologie/hematologie Asociaţia Bolnavilor de Cancer din România (ABC) are, pe raza judeţului Braşov, în evidenţă şi consiliază 36 de familii cu copii cu diverse forme de cancer şi leucemie, 26 de familii pe raza judeţului Covasna şi 19 în judeţul Harghita, se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei.
Cazurile de leucemie s-au dublat în apropierea centralelor nucleare din Franţa /studiu/ Incidenţa leucemiei este de două ori mai mare la copiii care locuiesc în apropiere de centrale nucleare în Franţa decât în rândul celor care locuiesc oriunde în ţară , potrivit unui studiu efectuat de experţi francezi în sănătate şi siguranţă nucleară, informează Reuters.