Cele mai citite
 


Vâlcea: Unul din cinci concedii medicale verificate de CAS este în neregulă
vineri, 16 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unul din cinci concedii medicale verificate de CAS Vâlcea a fost găsit cu nereguli, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul general al instituţiei, dr. Rodica Mărginean.
'Noi avem cam o sesizare pe zi de la angajatori. Pot spune că, totalizând, în ultima lună am avut 37 de controale asupra unor concedii medicale acordate. Cam unul din cinci certificate de acest gen verificate prezintă nereguli, pornind în cea mai mare parte de la necompletare corespunzătoare până la certificate date retroactiv. De remarcat faptul că sesizările angajatorilor încep să sporească', a precizat Mărginean.
Directorul CAS Vâlcea mai menţionează un caz recent în care angajatorul a reclamat faptul că înainte cu o zi de disponibilizare salariatul şi-a luat concediu medical.
'Am fost solicitaţi să verificăm la domiciliul celui incriminat, să vedem dacă este luat motivat concediul medical', a spus el.
Totodată, dr. Mărginean susţine că numărul concediilor medicale ar putea creşte, 'în special al celor acordate salariaţilor din sistemul public, dat fiind anunţul restructurărilor care au ca termen 16 august'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Nereguli în ce priveşte concediile medicale pentru şomeri, decontate de CAS Peste 150 de persoane fără loc de muncă, aflate în şomaj, au beneficiat pe parcursul lunii ianuarie de concedii medicale, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj decontând pentru acestea suma de 54.000 lei.
Olt:Peste 12.200 concedii medicale, patru medici sancţionaţi Medicii din judeţul Olt au eliberat de la începutul anului până în prezent 12.225 certificate de concedii medicale, iar în urma verificărilor începute de reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt patru medici au fost sancţionaţi cu câte o mie de lei.
Sălaj: Medic sancţionat cu retragerea dreptului de a elibera certificate de concediu medical Unui medic din Sălaj i-a fost reziliată convenţia privind eliberarea certificatelor de concediu medical ca urmare a 'neregulilor majore' constatate în urma unui control al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj privind respectarea legalităţii în ceea ce priveşte modul de completare şi eliberare de...
Sălaj: Amenzi pentru medicii care prescriu concedii medicale Şase medici prescriptori de certificate de concedii medicale dintr-un total de 73 controlaţi de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj au fost amendaţi cu câte 5.000 de lei, ca urmare a neregulilor constatate.
Vâlcea: Medici amendaţi pentru nerespectarea ordonanţei privind acordarea concediilor medicale Un număr de 11 medici au fost amendaţi de Casa Judeţeană?de Asigurări de Sănătate Vâlcea pentru acordarea de concedii medicale în contradicţie cu prevederile ordonanţei de urgenţă, a declarat, marţi pentru AGERPRES directorul instituţiei, Rodica Mărginean.
Aproximativ 100 de medici, sancţionaţi pentru nereguli la acordarea concediilor medicale Peste 800 de medici care au încheiat convenţii privind eliberarea certificatelor de concediu medical şi 74 de beneficiari de concedii medicale au fost verificaţi în perioada 14 iunie-9 iulie, cu această ocazie fiind sancţionaţi peste 100 de medici.