Cele mai citite
 


MedLIfe dezvoltă noi proiecte
vineri, 16 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
MedLife a încheiat, joi, un contract de finanţare de 10 milioane de euro cu International Finance Corporation(IFC), parte a Băncii Mondiale.
Prin intermediul noului program de investiţii, MedLife va dezvolta în acest an cele mai mari proiecte. Între acestea se află un proiect referitor la un spital de mari dimensiuni, care va include o unitate de primiri urgenţe, de aproximativ 9.500 mp, cinci săli de operaţie şi 140 de paturi în zona Floreasca, o hyperclinică MedLife la Braşov. O a doua etapă a proiectului se referă la un spital privat şi la un spital privat de monospecialitate pentru urologie în zona Ferdinand, în Bucureşti.
'Provocarea este şi mai mare dacă luăm în considerare faptul că, din punct de vedere economic, o serie de companii au intrat în insolvenţă sau încearcă să supravieţuiască', a declarat Mihai Marcu, preşedintele CA MedLife.
Directorul Diviziei de Sănătate şi Educaţie din cadrul IFC, Guy Ellena a declarat la rândul său' această investiţie reflectă o prioritate strategică a IFC aceea de a sprijini reţelele şi furnizorii medicali care cresc gradul de penetrare a serviciilor medicale accesibile în zonele unde oferta de acest gen este redusă'.
Mihai Marcu a subliniat că pacienţii au nevoie de servicii de calitate, acestea putând fi oferite de mediul privat. El a adăugat că nu este interesat de contract cu statul, sumele fiind mici. De altfel, MedLife are 60% din venituri încasate cash, 30% din abonamente, şi numai 7% din relaţia cu statul.
Acţionarii MedLife sunt Societe General - cu 36,5%, IFC - 12,75%, şi familia Marcu - 51%.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Investiţii de peste 23 de milioane de lei la Maternitatea din Braşov Corpul vechi al Maternităţii din Braşov va fi modernizat printr-o investiţie în valoare de 23,3 milioane de lei, bani alocaţi de Guvern, dintr-un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii (BEI).
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Braşov: Investiţii la Maternitatea Braşov din fonduri europene şi de la bugetul judeţean Reabilitarea corpului nou al Maternităţii Braşov, clădire construită în anul 1987, a fost încheiată în totalitate, joi inaugurându-se recepţia şi saloanele de primiri urgenţe.
Investiţii de peste 30 de milioane de lei în Spitalul Municipal din Cluj-Napoca Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca a fost dotat recent cu aparatură medicală performantă, printr-un proiect european care a vizat inclusiv modernizarea ambulatoriului. Valoarea proiectului se ridică la peste 32 de milioane de lei, din care 22 de milioane sumă nerambursabilă.
Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost modernizată la standarde europene Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost inaugurată duminică în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, după ce a fost modernizată cu o investiţie de aproape 7 milioane de lei, astfel capacitatea de tratare a bolnavilor fiind aproape dublată.
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...