Cele mai citite
 


Investigaţia imagistică prin rezonanţă magnetică 3 Tesla
vineri, 16 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul aparat de rezonanţă magnetică de 3 Tesla instalat în România permite obţinerea de imagini ale întregului corp cu un timp de expunere redus şi o putere de rezoluţie incomparabilă.
Metoda de investigaţie a fost pusă la punct de echipa condusă de conf.dr. Vladimir Ene la centrul de cercetare şi diagnostic în imagistică medicală Signa+ din cadrul centrului de servicii medicale din Bucureşti Delta Heathcare.
Investigaţia prin rezonanţă magnetică (iRM) la o intensitate de 3 Tesla este cea mai performantă metodă de diagnostic prin imagine. Investigaţia cu iRM 3T poate diagnostica leziuni cu dimensiuni începând de la doi milimetri.
Cu aparatul iRM 3T se pot identifica boli în stadiul incipient, care nu pot fi depistate cu alte aparate de diagnostic imagistic în regiuni ale creierului, măduvei spinării, cartilagiului articular, s.a.m.d
Dintr-un număr de 150 de examinări ale sistemului nervos (creier şi măduva spinării) efectuate în ultimele 2 luni la clinica SIGNA+ cu aparatul iRM 3T, aproximativ 15% au evidenţiat leziuni nevizualizate la examene iRM anterioare, iar în 5% dintre cazuri s-au infirmat leziuni diagnosticate anterior prin iRM.
Dintr-un total de 52 de examinări ale întregului corp solicitate de pacienţi sănătoşi au fost decelate în urma investigaţiei iRM 3T un număr de 35 de afecţiuni care nu se manifestau simptomatic.
Examinarea iRM 3T nu este iradiantă şi nu produce niciun efect nedorit asupra pacientului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MedLife a preluat centrul de imagistică medicală Prima Medical din Craiova MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, a preluat integral centrul de imagistică medicală, Prima Medical, din Craiova, aceasta fiind cea de-a treia tranzacţie iniţiată de MedLife în 2015, după ce a preluat pachetul majoritar de 55% din grupul de firme SAMA & Ultratest din Oltenia...
Investigaţii în premieră naţională la Clinica de Radiologie şi Imagistică Medicală Târgu Mureş Şeful Clinicii de Radiologie şi Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, profesor Mircea Buruian, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că la centrul medical vor fi realizate în curând investigaţii în premieră naţională, după ce a fost dotat cu cel mai...
Aparat de rezonanţă magnetică de înaltă performanţă GE Healthcare România, parte a firmei General Electric, şi Centrul de Diagnostic Imagistic Signa+ anunţă instalarea primului aparat de Rezonanţă Magnetică 3T din România.
Sălaj: Aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Un performant aparatul de imagistica prin rezonanţă magnetică - IRM a fost dat în funcţiune la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, în cadrul unui amplu program de dotare cu aparatură medicală, finanţat de Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj.
Centrul Medical Nova Vita a investit două milioane de euro într-un nou centru de imagistică medicală Centrul Medical Nova Vita, cel mai mare spital privat din Transilvania, a investit două milioane de euro într-un nou centru de imagistică medicală, unitatea dotată cu echipamente inovatoare de la GE Healthcare urmând să deservească lunar aproximativ 600 de pacienţi, au anunţat, marţi, reprezentanţi ai...
Sălaj: Dotare cu echipamente medicale de patru milioane de lei pentru Spitalul Judeţean Primul aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică - IRM, un videobronhoscop, o staţie centrală de monitorizare şi monitoare pacienţi şi ecografe sunt câteva dintre noile dotări ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, achiziţionate printr-o finanţare asigurată de Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj.