Cele mai citite
 


Implementarea sistemului eHealth în Slovacia ar putea aduce beneficii sistemului medical român
vineri, 16 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Implementarea sistemului electronic de sănătate în Slovacia ar putea aduce beneficii şi sistemului medical român, aflat acum în căutarea unor soluţii optime pentru eHealth, se arată într-un comunicat al Grupului Agora, organizator în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii al unui recent simpozion internaţional de specialitate.
'România, ca şi Slovacia, se situează undeva la zece, cincisprezece ani în urmă în privinţa sistemelor eHealth. Trebuie să învăţăm şi să combinăm experienţa acumulată în alte părţi, să evităm paşii înapoi care s-au făcut în alte ţări şi să continuăm în direcţia corectă', a declarat Peter Linhardt, eHealth Solution Architect Ness Technologies, compania internaţională care a câştigat licitaţia publică pentru implementarea primei faze a sistemului slovac de servicii electronice de sănătate.
Proiectul slovac, evaluat la 32,4 milioane de euro (fără TVA), vizează crearea unui Portal Naţional de Sănătate care va asigura furnizarea de informaţii centralizate către pacienţi, personalul medical şi organizaţiile externe. Totodată, vor fi realizate o serie de sisteme electronice de planificare a consultaţiilor, pentru prescripţia şi furnizarea medicamentelor precum şi în vederea creării de cărţi de sănătate pentru fiecare cetăţean.
'Beneficiile utilizării unui portal naţional de sănătate, precum şi a fişelor electronice ale pacienţilor, se referă la acurateţea datelor, eliminarea ilizibilităţii scrisului de mână şi a erorilor, economisirea timpului, eliminarea posibilităţii de a avea date duplicate, posibilitatea reînnoirii validităţii retetelor. De asemenea, este păstrat istoricul medical al pacienţilor şi evoluţia acestora poate fi urmărită mult mai uşor de către medicii specialişti', a precizat reprezentantul Ness Technologies.
Acesta a adăugat că, potrivit experienţei slovace, rezultatele cele mai bune sunt obţinute prin 'aplicarea metodei paşilor mici, implicând întreaga populaţie, în baza consensului tuturor părţilor implicate şi respectând standardele internaţionale şi nationale'.
Ness Technologies este un furnizor global de soluţii şi servicii de business IT cu expertiză în software product engineering, integrare de sisteme, dezvoltare de aplicaţii, consultanţă de business şi distribuţie de software. Cu aproape 7.800 de angajaţi, Ness are sediul central în Israel şi desfăşoară operaţiuni în America de Nord, Europa, Israel şi India, având clienţi în peste 20 ţări şi parteneriate cu vendori de software şi hardware din întreaga lume.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: România are deja o experienţă în domeniul telemedicinei Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat luni că în domeniul telemedicinei România are deja o experienţă de aproape 9 ani, având în vedere faptul că primele proiecte pilot au fost demarate în anul 2003 şi a menţionat că în prezent se testează al treilea nod de conexiune la...
Colaborare româno-iordaniană în domeniul oncologic Ministrul Sănătăţii din România, Cseke Attila, a anunţat, luni, la Cluj-Napoca (centru-vest), că ministerul pe care îl conduce şi Ministerul Sănătăţii din Iordania vor încheia un nou acord de cooperare în domeniul medical.
România recunoaşte titlurile de calificare obţinute de medici în Australia, Canada, Israel, Noua Zeelandă şi SUA Medicii care au titluri oficiale de calificare eliberate în Australia, Canada, Israel, Noua Zeelandă şi SUA vor putea profesa în România, Guvernul aprobând marţi o ordonanţă de urgenţă privind echivalarea acestora, a anunţat ministrul Sănătăţii Raed Arafat.
Ministerul Sănătăţii va implementa planul de îngrijire pe termen mediu şi lung în cazul răniţilor de la Colectiv Ministerul Sănătăţii va implementa planul de îngrijire pe termen mediu şi lung în cazul răniţilor de la Colectiv, în acest sens solicitând sprijinul Ministerului Afacerilor Externe pentru ca, prin intermediul misiunilor diplomatice, să înştiinţeze spitalele din străinătate despre acordul autorităţilor...
Peste 2.000 de cadre medicale au trecut pragul Târgului Internaţional de Cariere Medicale Peste 2.000 de medici tineri şi medici cu experienţă, farmacişti, asistenţi medicali, dentişti, studenţi la medicină sau proaspeţi absolvenţi au vizitat sâmbătă şi duminică Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice - se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
România şi Republica Moldova vor continua cooperarea în domeniul sănătăţii România şi Republica Moldova vor derula proiecte în parteneriat în domenii prioritare precum asistenţa medicală de urgenţă, supravegherea transfrontalieră a maladiilor transmisibile, boli infecţioase, transplant şi psihiatrie, au convenit, sâmbătă, miniştrii Sănătăţii din cele două state, Ladislau Ritli...