Cele mai citite
 


Conferinţa Naţională de Aterotromboză, la Bucureşti
marţi, 7 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 7 aprilie /Agerpres/ - Cea de-a IX-a Conferinţă Naţională de Aterotromboză începe vineri, la Bucureşti, sub patronajul ştiinţific al Societăţii Române de Cardiologie şi al Asociaţiei Naţionale Române de Stroke, în parteneriat cu Sanofi Aventis.

Lucrările conferinţei vor fi prezidate de acad. prof. dr. Constantin Popa, membru al Academiei Române, şi de prof. dr. Eduard Apetrei, membru al Academiei de Ştiinţe Medicale.

Temele discutate vor viza afecţiunea aterotrombotică şi cele mai actuale strategii terapeutice de abordare a acesteia, concretizate în sesiuni ştiinţifice şi prezentări de cazuri clinice, oferind o imagine de ansamblu asupra cauzelor, consecinţelor şi tratamentului acestei afecţiuni.

Aterotromboza este o maladie impredictibilă, progresivă şi adesea nediagnosticată, care poate avea ca rezultat apariţia unor evenimente vasculare majore, care ameninţă viaţa pacienţilor, cum ar fi infarctul de miocard sau accidentul vascular cerebral.

Acestea reprezintă, de altfel, principalele cauze de mortalitate la nivel mondial, fiind responsabile de o treime dintre decese.

Riscul dezvoltării aterotrombozei este influenţat de vârsta, predispoziţia genetică, dar şi de stilul de viaţă. Factorii de risc pentru apariţia evenimentelor aterotrombotice includ istoricul de aterotromboză (infarct de miocard sau accident vascular cerebral ischemic în antecedente, boală arterială periferică constituită), diabetul, nivelurile crescute ale colesterolului sau ale trigliceridelor, hipertensiunea arterială, fumatul, obezitatea, vârsta, sedentarismul. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 650 de participanti la Conferinta Nationala de Cardiologie in MG – Editia 2015 Peste 650 de medici au participat la Conferinta Nationala de Cardiologie in Medicina Generala care s-a desfasurat in perioada 4-6 iunie la Centrul de conferinte Romexpo - Bucuresti si a fost organizata de Societatea Academica de Medicina a Familiei.
Aterotromboza în creştere Bucureşti, 7 aprilie /Agerpres/ - In ultimii ani s-au înregistrat progrese în cunoaşterea aterotrombozei, fiecare dintre reuniunile ştiinţifice reuşind să contribuie la abordarea ştiinţifică din punct de vedere terapeutic, dar şi în legătură cu prezenţa bolilor cardiovasculare, a declarat, vineri, prof...
Medici: Fumatul - principalul factor de risc pentru infarctul de miocard la populaţia tânără Fumatul este principalul factor de risc pentru infarctul de miocard la populaţia tânără din România, au atenţionat specialiştii în cadrul dezbaterii "Despre fumat: de la teorie la public", organizată de Societatea Română de Pneumologie.
Prof. dr. Eduard Apetrei: Hipertensiunea arterială domină bolile de inimă Hipertensiunea arterială domină bolile de inimă, fiind o afecţiune răspândită, însă doar aproximativ 30% dintre cei care au această suferinţă ştiu despre ea, a declarat, pentru AGERPRES, prof. dr. Eduard Apetrei de la Institutul de Cardiologie şi Chirurgie Cardio-Vasculară "C.C. Iliescu".
Hipertensiunea arterială, o importantă problemă de sănătate publică Hipertensiunea arterială reprezintă o importantă problemă de sănătate publică, care afectează peste 40% din populaţia adultă a României, spun specialiştii.
Hipertensiunea arterială un pericol Hipertensiunea arterială de obicei nu are simptome. În realitate mulţi oameni au această boală de ani de zile fără să ştie acest lucru, a declarat pentru AGERPRES, prof.dr. Eduard Apetrei, de la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu".