Cele mai citite
 


Danemarca: o elevă condamnată la tratament psihiatric pentru violenţă
vineri, 16 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O elevă daneză de 16 ani care şi-a înjunghiat în spate un coleg în luna ianuarie, în curtea şcolii din oraşul Aarhus, va trebui să urmeze mai mulţi ani de tratament psihiatric, potrivit unor surse judiciare citate de AFP. Judecătorul Curţii din Aarhus a hotărât joi ca tânăra să fie eliberată şi supusă unui tratament într-un centru psihiatric timp de cel mult cinci ani.
Eleva a explicat că gestul său a fost urmarea faptului că acel coleg o hărţuia de multă vreme, potrivit poliţiei. Ea a fost mai întâi inculpată pentru tentativă de omor, iar apoi încadrarea juridică a faptei a fost schimbată în comiterea de grave violenţe.

Eleva, care avea 15 ani în momentul comiterii faptei şi care suferea de probleme psihice, a fost internată imediat după agresiune într-un centru special.

Victima sa, un elev şi el în vârstă de 15 ani, s-a restabilit după rana suferită.

Agresiunile cu arme sunt foarte rare în şcolile din Danemarca, potrivit poliţiei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Tentativă de omor în urma unui conflict între doi ciobani Un cioban din comuna hunedoreană Buceş a fost arestat preventiv joi, pentru o perioadă de 30 de zile, el fiind învinuit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara de tentativă de omor pentru că l-a înjughiat, la o stână, pe un bărbat de la care trebuia să primească 1.000 de lei.
Arădean arestat pentru tentativă de omor calificat Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, solicitând, totodată, instanţei de judecată competente, arestarea preventivă a inculpatului Cosmin Ioan Sinitean, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat.
Olt: Poliţista care l-a înjunghiat pe fostul şef, cercetată pentru tentativă de omor Parchetul de pe plângă Tribunalul Olt a deschis dosar penal pentru tentativă de omor, acuzată fiind de această faptă poliţista Melania Renghea care miercuri seara l-a lovit cu un cuţit pe comisarul-şef de poliţie Gheorghe Barbu, fostul ei şef de la Secţia de Poliţie rurală Balş.
Germania: Un afgan de 14 ani, în stare critică şi alţi 6 refugiaţi răniţi după violenţe într-un centru de primire Un adolescent afgan în vârstă de 14 ani se afla duminică în stare critică în urma unei încăierări în masă produse într-un centru pentru refugiaţi în nordul Germaniei şi în care au mai fost rănite şase persoane, a anunţat poliţia, după cum transmite DPA.
Olt: Poliţistei care şi-a înjunghiat fostul şef i s-a făcut rău în timpul reconstituirii Agentul de poliţie Melania Renghea, acuzată de tentativă de omor după ce în urmă cu două săptămâni l-a înjunghiat pe fostul său şef poliţistul Gheorghe Barbu, a fost dusă miercuri la Spitalul Orăşenesc Balş, cu o ambulanţă, deoarece în timpul acţiunilor de reconstituire a scenei agresiunii i s-a făcut...
Cluj: Bărbatul care a înjunghiat un brancardier a cerut judecătorilor să fie eliberat din arestul preventiv Marius David, zis Gore, bărbatul care a înjunghiat în torace un brancardier la Unitatea de Primire a Urgenţelor I din Cluj-Napoca a cerut judecătorilor, miercuri, să fie eliberat din arestul preventiv.