Cele mai citite
 


MS: Aproape toate spitalele au trecut la autorităţile locale
vineri, 16 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape toate spitalele au fost transferate către autorităţile locale, procesul de descentralizare realizându-se în procent de 86,59%.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii transmis, joi, AGERPRES, dintre cele 373 de unităţi sanitare cu paturi, 323 au fost transferate până în prezent către autorităţile locale.
În 24 de judeţe, procesul de descentralizare a fost încheiat, informează MS. Toate unităţile din Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu-Mare, Sălaj, Suceava, Teleorman, Tulcea şi municipiul Bucureşti au fost preluate de primării sau consiliile judeţene, după caz.
Până la sfârşitul lunii, toate cele 373 unităţi ar trebui să fie preluate de autorităţile locale.
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, consideră că sunt puţine autorităţile locale care nu doresc să se implice în activitatea medicală din comunitatea pe care o conduc. Ministrul crede că atunci când se va trage linie va rămâne nepreluat un număr mic de unităţi sanitare.
Fiecare spital nepreluat va fi supus unei analize în ceea ce priveşte activitatea şi necesitatea furnizării de servicii către comunitatea din zonă şi se va decide, individual, pentru fiecare unitate în parte, posibilitatea menţinerii în structura MS, a transformării în unitate medico-socială, cămin de bătrâni etc., sau chiar a închiderii acestuia, în funcţie de specific, se mai arată în comunicat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS a pus în dezbatere publică proiectul privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, până pe 22 septembrie, proiectul de hotărâre de guvern privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă.
Doze de vaccin împotriva A/H1N1 livrate până pe 30 noiembrie Următoarele cinci transporturi de vaccin gripal pandemic vor pleca, în cursul zilelor de vineri şi sâmbătă, către Direcţiile de Sănătate Publică judeţene din zonele de centru, vest şi est ale ţării, urmând ca, până pe 30 noiembrie, să fie livrate în teritoriu toate cele 1.340.000 de doze de vaccin Cantgrip...
Ministerul Sănătăţii va organiza concursul de rezidenţiat în 23 noiembrie Ministerul Sănătăţii va organiza pe 23 noiembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, informează Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.
ANOFM: Peste 7.300 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 10 - 16 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.380 locuri de muncă vacante pentru perioada 10 - 16 februarie, cu 1.211 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.
ANOFM: Peste 7.600 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 17 - 23 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.619 locuri de muncă vacante pentru perioada 17 - 23 februarie, cu 239 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.
ANOFM: Aproape 6.100 de locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 13 - 19 ianuarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 6.088 de locuri de muncă vacante pentru perioada 13 - 19 ianuarie 2012, cu 2.251 mai multe decât săptămâna precedentă, informează, vineri, ANOFM.