Cele mai citite
 


Iaşi: Doar 1.274 de vaccinări antituberculoză în rândul sugarilor
vineri, 16 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doar 1.274 de nou născuţi din judeţul Iaşi au primit, în cursul unei săptămâni, vaccinul BCG (antituberculoză - n.r.), potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, Marius Voicescu, a declarat, joi, că 1.274 de copii au primit serul BCG, dintre care 298 au fost vaccinaţi în maternităţi, 397 în mediul rural, iar în mediul urban au fost vaccinaţi 579 de bebeluşi.
'Un număr de 146 de bebeluşi din mediul urban au fost imunizaţi la medicii de familie, iar 433 în centrele speciale organizate de DSP. Reamintim că am primit 36.400 de doze de vaccin BCG pentru vaccinarea bebeluşilor, acestea fiind suficiente pentru anul 2010', a explicat Marius Voicescu.
Potrivit sursei citate, vaccinul BCG care a ajuns la Iaşi pe 9 iulie va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinaţi în perioada februarie-iunie, cât şi pentru vaccinarea de rutină a nou-născuţilor, conform calendarului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului 12.500 doze vaccin BCG pentru nou născuţi Un număr de 12 500 de doze de vaccin BCG, împotriva tuberculozei, destinat imunizării nou născuţilor au fost repartizate judeţului Suceava şi urmează să fie distribuite maternităţilor şi medicilor de familie din teritoriu, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, Adrian...
Conducerea DSP Iaşi va cumpăra peste 6.000 de doze de vaccin Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi va achiziţiona 6.600 de doze de vaccin antigripal Fluarix, pe baza bugetului de 70.500 lei, alocat de Ministerul Sănătăţii, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Marius Voicescu.
Iaşi: Peste 6.800 de vaccinuri hexavalente vor fi administrate nou-născuţilor Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au declarat, miercuri, că în cursul acestei zile vor fi primite aproximativ 7.000 de doze de vaccin hexavalent, urmând ca în perioada imediat următoare medicii de familie să le administreze.
Prahova: Sute de nou născuţi nevaccinaţi împotriva hepatitei B şi a tuberculozei din cauza lipsei dozelor de vaccin Sute de copii au ieşit, în ultima perioadă, din maternităţile din judeţul Prahova fără a fi vaccinaţi împotriva hepatitei B şi a tuberculozei, autorităţile estimând că, până la sfârşitul lunii în curs, numărul restanţierilor va ajunge la aproximativ 750.
DSP Sibiu: Vaccinurile BCG, Hexavalent, Tetravalent şi antigripal lipsesc de la DSP Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Judeţului Sibiu nu are în stoc nicio doză de vaccin BCG (vaccin antituberculos) pentru nou-născuţi, nici vaccin Hexavalent, Tetravalent sau antigripal, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt a instituţiei.
Iaşi: Peste 7.000 de copii vor fi imunizaţi contra rujeolei, rubeolei şi oreionului Iaşi, 7 oct /Agerpres/- Peste 7.000 de elevi de clasa I vor fi imunizaţi împotriva rujeolei, rubeolei şi oreionului (ROR) în cursul acestei săptămâni, au anunţat, luni, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.