Cele mai citite
 


Mehedinţi:Şase persoane au ajuns la spital din cauza caniculei
sâmbătă, 17 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de şase persoane adulte au ajuns, joi, la Spitalul de urgenţă din municipiul Drobeta Turnu Severin din cauza caniculei, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Dumbrăvica Florescu.
Potrivit sursei citate, patru dintre bolnavi consumaseră alcool, iar doi sufereau de afecţiuni cardiace şi psihice, starea lor agravându-se de temperaturile excesive la care s-au expus în perioada din zi în care mercurul termometrului a depăşit 34 grade Celsius.
'Tot din cauza căldurii am asigurat, în ultimele 24 de ore, asistenţă medicală unui număr de 164 persoane, cu 74 mai mult decât în mod obişnuit', a precizat Florescu.
Conform recomandărilor medicilor, temperaturile ridicate se manifestă la nivelul organismului prin stari de oboseală, mialgii (dureri musculare), slăbiciune, dureri de cap, vărsături, ameţeli şi greţuri. În cazuri de şoc termic pot apărea şi tulburări ale funcţiei cognitive, halucinaţii, comportament bizar, confuzie, dezorientare şi chiar comă. Persoanele aflate în astfel de situaţii au nevoie de îngrijirile medicilor specialişti în unităţile spitaliceşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Ambulanţe noi pentru infrastructura de asistenţă medicală de urgenţă din judeţ Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi a primit luni două ambulanţe noi dotate cu echipamente performante pentru intervenţii de asistenţă medicală de urgenţă.
Mehedinţi: Consumatorii de alcool au produs pagube Spitalului Judeţean de Urgenţă de aproximativ 100.000 lei La aproximativ 100.000 de lei se ridică cheltuielile efectuate în acest an cu persoanele aduse în comă alcoolică la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, managerul unităţii, Claudiu Zară.
Mehedinţi: Echipajele SMURD au acordat asistenţă medicală persoanelor afectate de caniculă Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi au intervenit în ultimele 24 de ore, pentru asigurarea asistenţei medicale la un număr de zece persoane afectate de temperaturile ridicate din apartamente sau de pe stradă, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt...
Mehedinţi: Centrele de permanenţă asigură asistenţa medicală de urgenţă în perioada sărbătorilor Cele trei centre de permanenţă din municipiul Drobeta Turnu Severin şi oraşele Strehaia şi Vînju Mare asigură între 31 decembrie şi 3 ianuarie asistenţa medicală.
Mehedinţi: Peste 145 de persoane au apelat la ambulanţă de Paşte Un număr de 148 de persoane din judeţul Mehedinţi au solicitat în zilele de Paşte asistenţă medicală de urgenţă, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Dumbrăvica Florescu.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.