Cele mai citite
 


Bulgaria va dezvolta turismul dentar
sâmbătă, 17 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Bulgaria va promova turismul dentar, informează vineri cotidianul sofiot Standart. Asociaţia dentiştilor privaţi in ţară organizează vineri o întâlnire cu reprezentanţii sectorului turistic, în cadrul căreia vor fi discutate posibilităţile de atragere a unor turişti străini cu oferte comune. Potrivit dentiştilor, foarte mulţi turişti ar putea alege Bulgaria doar pentru faptul că serviciile dentare sunt aici foarte ieftine în comparaţie cu restul Europei. În prezent, 2% dintre turiştii străini care vin pentru o vacanţă pe litoral sau în staţiunile de schi din munţii Bulgariei vizitează şi un dentist local, dar potrivit unor estimări cota acestor turişti ar putea să crească la 40-50%.
Mii de emigranţi bulgari se întorc în ţară şi pentru a-şi trata dinţii şi stomatologii sunt de părere că dacă existe o promovare bună, acest lucru ar putea fi posibil şi în cazul străinilor. Ei intenţionează să pregătească oferte promoţionale care să fie incluse în cataloagele de turism ale agenţiilor de profil. Există ideea ca drepturile pacienţilor străini, precum şi obligaţiile dentiştilor să fie reglementate printr-un contract cu turoperatorii, pe baza căruia să se soluţionează toate cazurile când pacientul este nemulţumit de serviciile primite.

În prezent în aproape fiecare hotel de pe litoralul bulgăresc există un cabinet stomatologic. Majoritatea dentiştilor din staţiuni lucrează însă ilegal. Preţurile lor sunt destul de piperate pentru bulgari, iar când este vorba de un turist străin, acestea se dublează. O plombă, de exemplu, costă 20 de euro pentru un bulgar, iar dacă pacientul nu vorbeşte bulgara, dentistul îi cere 40 de euro. Un dinte nou i-ar costa pe bulgari 75 de euro, iar pe străini cel puţin 150. Chiar şi aceste preţuri, care nu sunt fixe şi pot fi diminuate prin negocieri, sunt de trei ori mai mici decât în Grecia, Germania şi Marea Britanie. În schimb, calitatea serviciilor stomatologice din Bulgaria şi din aceste ţări este aceleaşi, mai scrie ziarul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vacanţa în Bulgaria ar putea deveni un coşmar pentru turişti străinii (presă) Sofia, 13 iul - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: În fiecare an sute de mii de români aleg litoralul bulgăresc pentru a-şi petrece vacanţa de vară. Turiştii sunt atraşi de preţurile relativ mici şi de calitatea bună a serviciilor oferite de hotelierii din Bulgaria.
Dan Matei Agathon: Sistemul all-inclusive este o şansă pentru turismul românesc Turismul românesc are nevoie de sistemul all-inclusive pentru a deveni mai atractiv şi pentru a putea concura cu pieţele care au dezvoltat acest sistem, respectiv Turcia, Grecia şi Bulgaria, consideră peşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism şi Servicii, Dan Matei Agathon.
FPTS: Staţiunile ar trebui să fie conduse de consilii de administraţie formate din reprezentanţi ai mediului privat şi ai autorităţilor Înfiinţarea unor consilii de administraţie comune, formate din reprezentanţi ai sectorului privat şi ai autorităţilor, reprezintă o urgenţă pentru turismul românesc, în condiţiile în care staţiunile de pe litoral suferă de lipsa de colaborare dintre cele două medii, afirmă Federaţia Patronatelor din...
Târgul de Turism al României va reuni 280 de companii din 24 de ţări Cea de a XXXI-a ediţie a Târgului de Turism al României va reuni, în perioada 13-16 martie, la Romexpo, 280 de companii din 24 de ţări. respectiv din Israel, Macedonia, Bulgaria, Romania, Muntenegru, Croaţia, Turcia, Grecia, Ucraina, Austria, Italia, Polonia, Cipru, Serbia, Moldova, Marea Britanie, Ungaria...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 10-16 NOIEMBRIE - ECONOMIC Datele statistice referitoare la inflaţie şi cele conform cărora economia României a crescut cu 1,9% în al treilea trimestru faţă de trimestrul II şi cu 2,8% în primele nouă luni raportat la perioada similară din 2013, precum şi subiectele din turism, prilejuite de deschiderea Târgului de Turism al României...
Peste 15.000 de turişti din Europa şi Asia vor participa la Ziua Naţională a Vinului de la Chişinău Trimisul special al AGERPRES, Carmen Marinescu, transmite: Peste 15.000 de turişti din Europa şi Asia vor participa la cea de a X-a ediţie a Zilei Naţionale a Vinului de la Chişinău, în perioada 3-4 octombrie.