Cele mai citite
 


Periuţa de dinţi, o crescătorie de bacterii
sâmbătă, 17 iulie 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Circa 45 la sută din olandezii care se spală pe dinţi cred că îşi curăţă bine dantura în fiecare zi, însă în realitate ei nu fac decât să răspândească milioane de bacterii, prin intermediul periuţei de dinţi, scrie ediţia de joi a ziarului olandez Telegraaf.
Potrivit unei analize elaborate de institutul de cercetare TNO, este vorba în cazul acestui procentaj de persoanele care îşi spală dinţii cu aceeaşi periuţă mai mult de trei luni de zile. Situaţiile în care unele persoane folosesc aceeaşi periuţă de dinţi un an de zile sau chiar mai mult nu sunt nici ele o excepţie.

În ce priveşte igiena periuţei de dinţi lucrurile stau neobişnuit de prost în Olanda, spun cei de la TNO, care au realizat acest studiu la cererea unui producător important de paste şi periuţe de dinţi. Periuţele de dinţi folosite mai mult de trei luni de zile devin o crescătorie de bacterii, afirmă studiul. Analiza a mai demonstrat şi existenţa unei medii de şapte milioane de potenţiali agenţi patogeni pe fiecare periuţă de dinţi.

Medicii dentişti şi specialiştii în igiena orală recomandă deja de mai multă vreme schimbarea periuţei de dinţi după trei luni, din cauza riscurilor pentru sănătate. Multe persoane nu fac însă acest lucru şi decid cumpărarea unei noi periuţe abia după ce cea veche s-a uzat şi lasă peri în gură.

De remarcat este şi faptul că 70 la sută din persoane sunt de părere că se pot îmbolnăvi din cauza unei periuţe de dinţi vechi. Pe lângă streptococi şi mucegaiuri, pe periuţele de dinţi poate fi întâlnită şi bacteria Escherichia Coli, ceea ce sugerează, potrivit cercetătorilor, o posibilă contaminare din mediul ambiant. E.coli se întâlneşte în intestinul mamiferelor, printre care şi omul.
Notare
Comentarii
de valib
puneti capacul la wc cand trageti apa daca nu vrei sa cultivati e.coli in periuta!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tu esti predispus la afectiuni gingivale? Afectiunile gingivale afecteaza in fiecare an milioane de oameni din intreaga lume. Acestea reprezinta problema numarul 1 in igiena orala. Conform unui studiu aproximativ 80-85% dintre persoane risca sa faca o forma de boala parodontala cu evolutie cronica, 10% din populatie nu face nici un fel...
Studiu Ipsos: 80% dintre romani au probleme dentare Pe fondul unei nevoi ridicate a romanilor pentru informare cu privire la igiena orala, GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare Romania si Wrigley Romania au lansat campania „Zambeste Romania”, axata pe constientizarea problemelor privind importanta sanatatii orale si educarea in aceasta arie.
Campania "Zâmbeşte România": Parlamentarii au primit sfaturi de igienă orală de la copii Parlamentarii au primit sfaturi de igienă orală de la copii în cadrul campaniei "Zâmbeşte România", cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii Orale care se marchează pe 20 martie.
3 probleme frecvente de sanatate orala la copii Igiena dentara este esentiala pentru copii, iar sanatatea orala a unui adult incepe intotdeauna in copilarie. Desi cariile sunt cel mai frecent motiv pentru care parintii duc copiii la stomatolog, Dr. Andra Custura (www.andrasmile.ro) prezinta alte 3 probleme comune, care nu ar trebui ignorate...
O jumătate dintre români nu ştiu ce este parodontoza Bucureşti, 19 oct /Agerpres/ - O jumătate dintre români nu ştiu ce este parodontoza, relevă primul studiu naţional despre bolile parodontale lansat marţi, într-o conferinţă de presă.
15 mituri despre carii. Adevarat sau nu? Dr. Andra Custura iti ofera raspunsul Caria dentara reprezinta una dintre cele mai frecvente afectiuni pentru care pacientii se prezinta in cabinetul stomatologic, afectand circa 80-98% din populatia Romaniei. Manifestata prin pierderea treptata si localizata de tesut dur dentar, sub actiunea mai multor factori, informatiile despre...