Cele mai citite
 


Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, preluat de CJ Ialomiţa
sâmbătă, 17 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia a fost preluat, vineri, de Consiliul Judeţean (CJ) Ialomiţa, prin semnarea unui protocol de predare-primire între Direcţia de Sănătate Publică şi autoritatea judeţeană.
Vicepreşedintele CJ Ialomiţa Ioan Martin a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că în urma preluării spitalului, medicul Horia Pârgă şi-a înaintat demisia din funcţia de manager interimar, ''considerând că noua structură care asigură managementul este îndreptăţită să-şi promoveze politicile proprii în domeniul sanitar şi să-şi impună o nouă conducere''.
''S-a luat act, iar prin decizia preşedintelui Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă, au fost numiţi doctorul Vasile Olaru ca manager interimar, iar Horia Pârgă va fi director medical în cadrul comitetului director al spitalului'', a susţinut acesta.
Protocolul conţine mai multe anexe, care reflectă situaţia patrimonială şi financiar- contabilă a spitalului, unitatea spitalicească având datorii de peste 40 de milioane de lei.
''Avem şi vom avea probleme mari de finanţare. Spitalul funcţionează în baza unui contract de prestări servicii cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, iar acest contract nu asigură suma necesară pentru decontarea tuturor serviciilor medicale. Execuţia contractului se va termina undeva prin lunile septembrie-octombrie. (...) Consider că este culpa Casei de Sănătate care nu reuşeşte să colecteze taxele din asigurări de sănătate şi să finanţeze sistemul'', a mai spus vicepreşedintele CJ Ialomiţa.
În prezent, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia are facturi neachitate, cu termen de plată până în maxim şase luni, de 13 milioane lei, pe care Ministerul Sănătăţii s-a angajat să le achite, iar facturi în termen, de peste 30 de milioane de lei.
''Pare o datorie mare, însă comparativ cu alte spitale din ţară este o datorie mică'', a conchis Ioan Martin.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ialomiţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Ambulanţa au semnat contractele de finanţare cu Casa de Asigurări Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Ialomiţa a reuşit să convingă ultimii doi furnizori de servicii medicale din judeţ, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Ialomiţa, să semneze contractele de finanţare a serviciilor medicale, după...
Ialomiţa: Patru spitale vor fi preluate de autorităţile publice locale Managementul a patru unităţi sanitare din judeţ - Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, spitalele municipale Feteşti şi Urziceni şi cel orăşenesc din Ţăndărei - va fi transferat, până la 15 iulie, către autorităţile publice locale, respectiv judeţene.
Numele ministrului Bănicioiu apare în dosarul preşedintelui CJ Ialomiţa Numele ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, apare în dosarul în care DNA solicită arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă.
Bănicioiu, la DNA: Am fost citat ca martor în legătură cu un dosar al Spitalului judeţean din Ialomiţa; nu am nicio legătură Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat miercuri că a fost audiat ca martor în dosarul preşedintelui Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă, susţinând la ieşirea din sediul DNA că nu are nicio legătură cu acest dosar.
Arad: Consiliul Judeţean şi Spitalul Judeţean de Urgenţă demarează campania '"Ghioceii prevenţiei cardiace" Consiliul Judeţean (CJ) şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), împreună cu membrii Comisiei consultative din care fac parte Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi Patronatul Medicilor de Familie (MPF), pregătesc începerea campaniei intitulate "Ghioceii...
Ialomiţa: Şase copii infectaţi cu Rotavirus Şase copii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia au fost transferaţi la Spitalul 'Matei Balş' din Capitală după ce au fost infectaţi cu Rotavirus, cea mai frecventă cauză de gastroenterocolită acută la sugari şi copii mici în anotimpul rece.