Cele mai citite
 


Teleorman: Vicepreşedintele CJ reclamă nerespectarea prevederilor legale la achiziţii de medicamente
sâmbătă, 17 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vicepreşedintele CJ Teleorman, Eugen Vlad, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că în afara unor datorii care trebuie achitate de Ministerul Sănătăţii, s-a constatat nerespectarea prevederilor legale la achiziţii de medicamente, alimente, materiale de construcţie sau combustibili.
Potrivit datelor centralizate de comisia constituită la nivelul Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman pentru preluarea pe bază de protocol a şapte unităţi sanitare din Alexandria, Roşiorii de Vede, Cervenia, Furculeşti, Deparaţi, Balaci şi Poroschia, într-un singur loc nu sunt probleme privind managementul acestora. Practic, doar la Furculeşti nu se înregistrează deficienţe deosebite şi nici obligaţii financiare către diverşi furnizori.
Conform acestor date, prezentate de Eugen Vlad, la cea mai mare unitate sanitară, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria s-au desfăşurat patru proceduri de negociere directă pentru medicamente fără publicarea prealabilă a anunţului de participare. Vlad a arătat că aici s-au atribuit direct alte două contracte de servicii, pentru pază şi preluare deşeuri speciale, depăşindu-se la fiecare valoarea de 15.000 de euro. De asemenea, la Spitalul de Pneumoftziologie Roşiorii de Vede s-au achiziţionat obiecte de mobilier, aparatură medicală şi echipamente IT şi electrocasnice prin încălcarea normativelor legale, cumpărându-se direct. În anul 2010 la Spitalul de Psihiatrie din Poroschia nu s-a organizat nicio procedură de achiziţie publică prin sistemul legal SEAP.
Dincolo de problemele depistate de comisie în fiecare unitate sanitară cu paturi, prezentate şi într-un raport transmis Ministerului Sănătăţii, în cele şapte spitale managementul asistenţei medicale a fost preluat de către CJ Teleorman, a mai precizat sursa citată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: CJ a aprobat Regulamentul de organizare şi funcţionare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria Consiliul Judeţean Teleorman a aprobat miercuri Regulamentul de organizare şi funcţionare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria, care, prin reorganizare, a preluat şi personalul de la Spitalul de Psihiatrie Cronici din localitatea Balaci.
Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti Examen de Rezidenţiat la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti
Botoşani:Ministerul Sănătăţii alocă peste două milioane de lei pentru achiziţia de aparatură medicală la Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani a beneficiat de un sprijin financiar de peste două milioane de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru achiziţia de aparatură medicală, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, managerul spitalului, Corneliu Mihai.
OUG privind desemnarea Ministerului Sănătăţii ca unitate de achiziţie centralizată, adoptată de Guvern Guvernul a adoptat marţi o ordonanţă de urgenţă prin care Ministerul Sănătăţii devine unitate de achiziţie centralizată, urmând să poată organiza licitaţii pentru cumpărarea de medicamente şi echipamente în volum mai mare pentru mai multe unităţi sanitare din ţară, a anunţat, la Palatul Victoria, ministrul...
UPDATE OUG privind desemnarea Ministerului Sănătăţii ca unitate de achiziţie centralizată, adoptată de Guvern Guvernul a adoptat marţi o ordonanţă de urgenţă prin care Ministerul Sănătăţii devine unitate de achiziţie centralizată, urmând să poată organiza licitaţii pentru cumpărarea de medicamente şi echipamente în volum mai mare pentru mai multe unităţi sanitare din ţară, a anunţat, la Palatul Victoria, ministrul...
Comisie Senat: Raport favorabil propunerii ca MS să devină unitate de achiziţii centralizate pentru spitale Senatorii din Comisia pentru sănătate au întocmit, marţi, un raport de admitere a proiectului de lege privind aprobarea ordonanţei care vizează desemnarea Ministerului Sănătăţii (MS) ca unitate de achiziţii publice centralizate pentru unităţile sanitare cu paturi.