Cele mai citite
 


Galaţi: Amenzi pentru suplimente alimentare
sâmbătă, 17 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai mulţi agenţi economici din Galaţi care comercializau suplimente alimentare au fost sancţionaţi, vineri, de inspectorii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.
Comisarii au constatat probleme în ceea ce priveşte etichetarea, comercializarea, prezentarea şi publicitatea suplimentelor alimentare în şapte magazine din Galaţi.
Printre abaterile sesizate s-au numărat inscripţionarea incompletă a listei ingredientelor în cazul siropului de muguri de pin, muguri de brad şi propolis, de măceşe şi cătină, produse de Hipocrate 2000 SRL Bucureşti sau a siropului din muguri de pin, produs de Laboratoarele Fares, care nu au precizat în lista de ingrediente pentru aditivii alimentari utilizaţi denumirea categoriei cum ar fi acid citric sau benzoat de sodiu.
O altă neregulă a fost cea a înscrierii pe ambalaje sau în fişele de prezentare din cutii a unor menţiuni care atribuie proprietăţi de prevenire, tratare sau vindecare a unei boli sau care fac referiri la asemenea proprietăţi.
Altă neregulă constatată a fost lipsa înscrierii unuia sau în totalitate a celor trei avertismente minime obligatorii: 'A nu se depăşi doza zilnică recomandată', 'Suplimentele alimentare nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat', şi 'Suplimentele nu trebuie lăsate la îndemâna copiilor mici', la anumite produse.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate şapte sancţiuni contravenţionale?fiind dispusă şi măsura opririi temporare de la comercializare pentru o cantitate de aproximativ 14 kilograme de suplimente nutritive, în valoare de peste 1.200 de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
Galaţi: 200 de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de CJAS de la începutul anului Galaţi, 27 oct/Agerpres/- Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate(CJAS) Galaţi au aplicat de la începutul anului sancţiuni unui număr de 200 de furnizori de servicii medicale, se arată într-un raport prezentat marţi de preşedintele instituţiei, Mihaela Oana Docan, în şedinţa Comisiei de Dialog...
Galaţi: Sancţiuni de 75.000 lei pentru poluarea Dunării Comisarii de mediu gălăţeni au aplicat, marţi, două amenzi în valoare totală de 75.000 lei celor două societăţi implicate, în urmă cu cinci zile, în poluarea Dunării cu grăsimi, în apropiere de Liceul de Marină din Galaţi.
Amenzi de 36.000 de lei pentru operatorii bucureşteni din domeniul alimentar, în decembrie Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti (DSVSA) au aplicat, în luna decembrie, 25 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 35.950 lei, dar şi un număr de 53 avertismente pentru operatorii din domeniul alimentar de pe raza Capitalei, fiind dispusă şi...
Galaţi: 27 de medici de familie, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Echipele de control ale Casei Judeţene de asigurări de sănătate Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 27 de medici de familie în primul trimestru al anului, a anunţat, luni, directorul instituţiei, Elena Vrabie.
Galaţi: Amenzi de 100.000 lei pentru comercializare se substanţe interzise şi 27 de 'magazine de vise' închise De anul trecut şi până în prezent, vânzătorii de etnobotanice au primit de la Poliţia Locală amenzi în valoare totală de 100.000 lei, iar 27 de ''magazine de vise'', au fost închise, a declarat, joi, pentru AGERPRES viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco.