Cele mai citite
 


Timiş: Canicula impune înmulţirea punctelor de prim ajutor
sâmbătă, 17 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Temperaturile extrem de ridicate din ultimele zile, care se vor menţine şi în perioada următoare în Timişoara, au determinat autorităţile locale să deschidă puncte suplimentare de prim ajutor de caniculă în oraş.
Daniela Fetescu, purtător de cuvânt al Prefecturii Timiş, a declarat vineri că, începând de astăzi, cei surprinşi de căldură pe stradă, vor găsi adăposturi răcoroase în clădirile Poştei Mari, Operei Naţionale, Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi în Policlinicile Dacia şi Văcărescu.
'Puncte de prim ajutor se vor mai deschide la instituirea codului portocaliu', a precizat Fetescu. ''La punctele de prim ajutor, cei afectaţi de caniculă pot primi un pahar de apă, li se ia tensiunea de către un cadru medical specializat şi se pot adăposti între orele 10.00 - 18.00', a spus Dana Hurja, purtător de cuvânt al Autorităţii de Sănătate Publică Timiş.
Medicii le recomandă timişorenilor în aceste zile, evitarea expunerii la soare între orele 12.00 - 16.00, consumul a 2 - 4 litri de lichid zilnic, reducerea consumul de alcool şi cafea, duşuri cât mai dese la temperaturi moderate, iar dacă ieşirile sunt obligatorii, purtarea unor haine din bumbac, de culoare albă, pălărie şi ochelari de soare şi umbrele parasolare.
Numai joi, Serviciul de Ambulanţă Timişoara a fost solicitat în aproape patru sute de cazuri, zece fiind leşinuri înregistrate în stradă.
Potrivit dr. Iancu Leonida, directorul Serviciului de Ambulanţă Timişoara, toate persoanele căzute în stradă sunt transportate, obligatoriu, la spital. Cei cărora li se face rău în locuinţe, li se acordă primul ajutor acolo, fiind transportaţi la spital, doar dacă situaţia o impune. Cele mai multe apeluri au reclamat afecţiuni ale bătrânilor şi bolnavilor cronici, cardiaci, hipertensivi şi cu accidente vasculare cerebrale în antecedente.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Lipotimii în stradă, din cauza caniculei, la Timişoara Canicula instalată la Timişoara a determinat ambulanţa să intervină, miercuri, în nouă cazuri în care a fost solicitată în spaţiul public.
Timiş: Puncte de prim ajutor în judeţ, din cauza caniculei Canicula a determinat autorităţile de sănătate publică din Timiş să ia măsura deschiderii mai multor puncte de prim ajutor în Timişoara şi în municipiul Lugoj, pentru a veni în sprijinul persoanelor surprinse de temperaturile ridicate în oraş, la ore de maxim termic.
Timiş: Canicula creşte numărul solicitărilor la Serviciul de Ambulanţă Numărul solicitărilor la Serviciul de Ambulanţă din Timişoara a crescut în ultimele 24 de ore cu caniculă cu 15% faţă de zilele anterioare, echipajele fiind apelate în 400 de situaţii,
Şase judeţe sub cod portocaliu: caniculă, ploi răcoroase şi solicitări la ambulanţă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis pentru duminică şi luni o avertizare cod portocaliu de caniculă pentru şase judeţe din vestul şi sud-vestul ţării, însă în prima zi lucrurile au evoluat uşor diferit faţă de prognoză, astfel că în unele zone s-au înregistrat o răcire a vremii pe fondul...
Timiş: Punctele de prim ajutor anticaniculă reactivate în municipiul reşedinţă de judeţ Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a decis deschiderea a punctelor de prim ajutor anticaniculă în Timişoara, începând de marţi până joi inclusiv, când se anunţă temperaturi ce pot urca până la 36 de grade Celsius, la umbră.
Timişorenii leşină din cauza temperaturilor ridicate Mai mult de zece timişoreni au solicitat, miercuri, ajutorul echipajelor de pe ambulanţe, din cauza problemelor de sănătate provocate de căldura excesivă şi prelungită, din ultimele zile.