Cele mai citite
 


Bolnavii cronici trebuie să fie atenţi pe caniculă
sâmbătă, 17 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie, dr. Doina Mihăilă, recomandă bolnavilor cronici să fie foarte atenţi în aceste zile de caniculă, dar mai ales în cele în care indicele de confort termic este foarte ridicat.
Corpul se răceşte prin transpiraţie, apa se evaporă şi căldura se diminuează. În momentul în care umiditatea este mare rata de evaporare a apei se reduce. Corpul degajă mai multă căldură ca de obicei. În condiţiile în care clima s-a schimbat şi ne confruntăm cu umiditate, organismele nefiind pregătite pentru o astfel de vreme, face ca aceste zile călduroase şi cu umiditate mare să fie greu de suportat, atât de oamenii sănătoşi, dar mai ales de cei bolnavi, a declarat pentru AGERPRES, dr. Doina Mihăilă.
Ea a precizat că cei mai afectaţi sunt bolnavii cu afecţiuni pulmonare şi cei cu boli cardiovasculare. De aceea se recomandă ca în timpul zilei aceşti bolnavi să nu iasă afară, ci numai dimineaţa sau seara.
Medicul a mai făcut referire la importanţa alimentaţiei care trebuie să fie mai degrabă?lacto-vegetariană, mai puţină carne şi multe lichide. Totodată, trebuie luate măsuri de protecţie purtând pălării, haine uşoare de culoare deschisă şi să se facă duşuri cât mai des.
Dr. Doina Mihăilă atrage atenţia bolnavilor cronici că atunci când observă unele schimbări în starea lor de sănătate să meargă neapărat la medic pentru a evalua schema de tratament.
În ceea ce priveşte presiunea atmosferică, diferenţele de presiune afectează în mod special bolnavii cardiovasculari care trebuie să fie foarte atenţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aproape 300 de solicitări la Serviciul de Ambulanţă al Capitalei din cauza caniculei La Serviciul de Ambulanţă Bucureşti s-au înregistrat duminică, de la ora 8,00 dimineaţa şi până la ora 14,00, un număr de 277 de solicitări dintre care 160 pentru urgenţe, 16 căzuţi în stradă, 30 lipotimii şi sincope, ca urmare a caniculei, a declarat pentru AGERPRES, dr. Alis Grasu, managerul Serviciului...
Bolnavii cronici trebuie să se protejeze în perioada de caniculă Bucureşti, 23 iul /Agerpres/ - Bolnavii cronici, în general, dar mai ales cei cu afecţiuni psihice şi cardiace trebuie să fie foarte atenţi în perioada de caniculă şi, mai ales, când temperaturile înregistrează schimbări semnificative de la o perioadă la alta, subliniază specialiştii.
Comunicat de presă : Măsuri de protecţie împotriva caniculei Comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Sibiu privitor la măsurile de protecţie împotriva caniculei.
R. Tănăsescu: Bolnavii cronici trebuie să-şi respecte indicaţiile medicale în perioada de caniculă Bolnavii cronici trebuie să respecte indicaţiile medicale în această perioadă de caniculă, a declarat pentru AGERPRES, dr. Rodica Tănăsescu, medic de familie.
Ambulanţa, solicitată de peste 380 persoane afectate de caniculă Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti a înregistrat, de la ora 8 până la ora 14,00, 384 de solicitări, dintre care 193 pentru urgenţe, 18 pentru persoane căzute în stradă, 23 pentru lipotimii şi trei în cazuri de sincope.