Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Dotări la standarde internaţionale pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa
sâmbătă, 17 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un microscop operator de ultimă generaţie, dotat cu toate echipamentele necesare şi având un sistem computerizat, precum şi un aparat modern pentru depistarea glaucomului sunt noile achiziţii pentru Secţia de Oftalmologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, care ar putea rivaliza astfel cu orice altă secţie de acest gen din ţară.
'La Reşiţa se poate opera de acum la fel ca în centrele universitare, ca în spitalele mari private din ţară şi din străinătate', a explicat dr. Felicia Quint, şeful Secţiei Oftalmologie din Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa.
În timpul operaţiilor, se pot transmite imaginile pentru a putea cere şi opinia altor specialişti.
'Mai mult de 50 la sută din timp îl petrecem în sala de operaţii, iar microscopul operator este deosebit de util pentru pacienţi. Cred că un asemenea aparat se mai regăseşte în două spitale universitare şi într-o clinică privată. Practic, este mâna dreaptă a unui chirurg. Pot spune, cu mândrie, că secţia pe care o conduc este dotată la nivel european. Cu ajutorul acestui microscop de performanţă maximă se poate face şi implant de cristalin, ca să vă dau doar un exemplu', a declarat Felicia Quint, vineri, la prezentarea noii aparaturi.
De asemenea, cu cel de-al doilea aparat se poate descoperi glaucomul, boabă care, dacă nu este tratată, duce la moartea nervului optic.
'Glaucomul nu se manifestă clinic prin niciun simptom. Determinarea câmpului vizual se făcea, la Reşiţa, până acum, cu un aparat mecanic, vechi de 30 de ani. De acum, însă, se poate determina câmpul vizual în mişcare, cinetic, computerizat, ceea ce înseamnă un mare câştig pentru judeţul Caraş-Severin', a afirmat şeful Secţiei Oftalmologie.
Investiţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin se ridică la circa 90.000 de euro.
'De la 1 iulie, Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa este al Consiliului Judeţean. De aceea ne propunem extinderea investiţiilor aici. Vom finanţa şi proiectul pentru o nouă secţie de Neonatologie, o investiţie de aproape 60.000 de euro, dar care va aduce alte 4 milioane euro din fonduri europene pentru maternitate. Nu ne vom opri aici, pentru că tehnologia şi tehnica medicală evoluează rapid', a precizat Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţului Caraş-Severin.
El a arătat că, în condiţiile în care Consiliul Judeţean a devenit proprietar al spitalului, există posibilitatea de a se accesa fonduri europene. 'După cum se ştie, nu poţi obţine finanţări din aceste fonduri, decât pentru instituţii al cărui proprietar eşti', a arătat Sorin Frunzăverde.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Dotări pentru Spitalul Judeţean Reşiţa, prin programe transfrontaliere şi cu ajutorul MS Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa a fost dotat cu mai multe echipamente performante, iar investiţiile în aparatură vor continua până la finalul anului, cu ajutorul programelor transfrontaliere, dar şi printr-un program al Ministerului Sănătăţii.
Caraş-Severin: Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa a primit 14 lămpi cu ultraviolete, de ultimă generaţie Secţia de Pneumologie şi Dispensarul TBC din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa au devenit mai sigure pentru pacienţi, dar şi pentru personalul medical, odată cu instalarea a 14 lămpi cu ultraviolete de ultimă generaţie, care au rolul de a distruge bacteriile dăunătoare, scăzând astfel riscul...
Caraş-Severin: Investiţii de 3,3 milioane de euro la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa Investiţiile pe care Consiliul Judeţean Caraş-Severin le-a efectuat până acum la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa se ridică la aproape 3,3 milioane euro.
Caraş-Severin: O nouă acţiune de donare de echipamente medicale din partea Organizaţiei 'Salvaţi Copiii' Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa şi Spitalul Municipal din Caransebeş au primit, joi, din partea Organizaţiei 'Salvaţi Copiii', aparatură medicală în valoare de 27.000 euro, în urma campaniilor de strângere de fonduri organizate la nivel naţional.
Caraş-Severin: Noi dotări pentru Spitalul Judeţean din Reşiţa Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa beneficiază de noi dotări în valoare de peste 540 000 lei, obţinute prin programul 'Reforma sistemului de sănătate', derulat de către Ministerul Sănătăţii.
Caraş-Severin: Noi dotări pentru ISU Semenic, cu finanţare europeană Autospecialele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Semenic' al judeţului Caras-Severin vor interveni mai rapid în caz de incendii, inundaţii sau accidente cu persoane încarcerate, după ce, în parcul auto al unităţii, au ajuns nouă maşini de ultimă generaţie, achiziţionate prin Programul Operaţional...