Cele mai citite
 


România şi Ungaria vor colabora pentru realizarea de proiecte comune în sistemul de urgenţă 112
sâmbătă, 17 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
România şi Ungaria vor colabora pentru realizarea de proiecte comune în sistemul de urgenţă 112, transplant şi implementarea unui nou sistem de clasificare în grupe de diagnostice.
Cseke Attila, ministrul Sănătăţii, se află, vineri, într-o vizită oficială în Ungaria, unde s-a întâlnit cu Miklos Rethelyi, ministrul Resurselor Naţionale.
Cei doi oficiali au stabilit ca, în perioada următoare, un grup de experţi din România şi Ungaria să colaboreze într-un schimb de experienţă în scopul eficientizării şi colaborării internaţionale.
'Avem multe de învăţat unii de la alţii, inclusiv din greşeli, cele două ţări având experienţe similare. Colaborarea noastră se va axa pe proiecte destinate pacienţilor, dar şi pe proiecte macro care vor duce la eficientizarea sistemelor de sănătate din cele două ţări', a declarat ministrul Sănătăţii.
Specialiştii celor două ţări vor colabora în perspectiva schimbării sistemului DRG din România, interconectarea sistemelor de urgenţă, precum şi colaborarea din domeniul transplantului.
În ceea ce priveşte modificarea sistemului de clasificare în grupe de diagnostice (DRG), un grup de specialişti ai Şcolii Naţionale de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar din România vor colabora cu instituţia similară din Ungaria.
De asemenea, după aderarea României la Spaţiul Schengen, sub preşedinţia ungară a UE, se vor face demersurile necesare pentru crearea cadrului juridic, care să permită echipajelor serviciilor de urgenţă să intervină de cealaltă parte a frontierelor.
În domeniul transplantului, partea ungară a subliniat deschiderea pentru ca cele două ţări vecine să analizeze posibilitatea schimbului de organe transplantabile, în mod reciproc.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ŞTIRILE SERII DIN JUDEŢE - 6 SEPTEMBRIE * Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş se pregăteşte să depună documentaţia la Agenţia Naţională de Transplant pentru autorizarea începerii transplantului hepatic, renal şi de pancreas şi că ar...
Ministrul iordanian al Sănătăţii apreciază sistemul de urgenţă din România Ministrul Sănătăţii din Regatul Haşemit al Iordaniei, dr. Nayef Al-Fayez, a declarat că este un cunoscător al sistemelor sanitare din Europa şi că România deţine unul dintre cele mai evoluate sisteme de urgenţă din lume.
România şi Republica Moldova vor continua cooperarea în domeniul sănătăţii România şi Republica Moldova vor derula proiecte în parteneriat în domenii prioritare precum asistenţa medicală de urgenţă, supravegherea transfrontalieră a maladiilor transmisibile, boli infecţioase, transplant şi psihiatrie, au convenit, sâmbătă, miniştrii Sănătăţii din cele două state, Ladislau Ritli...
Asociaţie pentru transplant hepatic pentru zona Balcanică şi Asia România, Turcia, Bulgaria, Slovenia, Croaţia, Ungaria, Bosnia - Herţegovina, Azerbaidjan şi Uzbekistan se află printre ţările care vor pune bazele unei Asociaţii pentru Transplant Hepatic pentru zona Balcanică şi Asia.
Sibiu: Ministrul sănătăţii, nemulţumit de calitatea actului medical Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a criticat, vineri, la Sibiu, pe foştii miniştri ai Sănătăţii, calitatea actului medical din spitalele din România, care, conform acestuia este mai slabă decât în Germania şi Ungaria, ministrul acuzându-i şi pe mulţi medici de familie că se limitează să consulte pacienţii...
Cseke Attila: Serviciul de Urgenţă în România trebuie să funcţioneze după reguli militare Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat vineri, la Oradea, că vor fi continuate verificările inopinate la Serviciile judeţene de Ambulanţă, iar pentru noii manageri se va organiza concurs la nivel naţional. Cseke a mai precizat că serviciul de urgenţă din România ar trebui să funcţioneze după reguli...