Cele mai citite
 


Aproape 300 de solicitări la Serviciul de Ambulanţă al Capitalei din cauza caniculei
luni, 19 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Serviciul de Ambulanţă Bucureşti s-au înregistrat duminică, de la ora 8,00 dimineaţa şi până la ora 14,00, un număr de 277 de solicitări dintre care 160 pentru urgenţe, 16 căzuţi în stradă, 30 lipotimii şi sincope, ca urmare a caniculei, a declarat pentru AGERPRES, dr. Alis Grasu, managerul Serviciului.
'În acest moment facem faţă la toate solicitările, avem 41 de echipaje pentru urgenţe, dintre care 21 pentru consultaţii cu medici, avem 20 de maşini pentru transport şi până în acest moment facem faţă. Nu sunt mai multe solicitări ca altă dată în astfel de perioade', a subliniat dr. Alis Grasu.
Preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie, dr. Doina Mihăilă, a recomandat încă de vineri bolnavilor cronici să fie foarte atenţi în aceste zile de caniculă, dar mai ales în cele în care indicele de confort termic este foarte ridicat.
Corpul se răceşte prin transpiraţie, apa se evaporă şi căldura se diminuează. În momentul în care umiditatea este mare rata de evaporare a apei se reduce. Corpul degajă mai multă căldură ca de obicei. În condiţiile în care clima s-a schimbat şi ne confruntăm cu umiditate, organismele nefiind pregătite pentru o astfel de vreme, face ca aceste zile călduroase şi cu umiditate mare să fie greu de suportat, atât de oamenii sănătoşi, dar mai ales de cei bolnavi, a declarat pentru AGERPRES, dr. Doina Mihăilă.
Ea a precizat că cei mai afectaţi sunt bolnavii cu afecţiuni pulmonare şi cei cu boli cardiovasculare. De aceea se recomandă ca în timpul zilei aceşti bolnavi să nu iasă afară, ci numai dimineaţa sau seara.
Medicul a mai făcut referire la importanţa alimentaţiei care trebuie să fie mai degrabă?lacto-vegetariană, mai puţină carne şi multe lichide. Totodată, trebuie luate măsuri de protecţie purtând pălării, haine uşoare de culoare deschisă şi să se facă duşuri cât mai des.
Dr. Doina Mihăilă atrage atenţia bolnavilor cronici că atunci când observă unele schimbări în starea lor de sănătate să meargă neapărat la medic pentru a evalua schema de tratament.
În ceea ce priveşte presiunea atmosferică, diferenţele de presiune afectează în mod special bolnavii cardiovasculari care trebuie să fie foarte atenţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aproape 230 de solicitări la serviciul de ambulanţă Serviciul de Ambulanţă al Capitalei a înregistrat, vineri, de la ora 8,00 şi până la ora 12,30, aproape 230 de solicitări, dintre acestea aproximativ 127 fiind urgenţe, a declarat pentru AGERPRES dr. Alis Grasu, managerul ambulanţei.
Dr. Alis Grasu: Peste 1.500 de solicitări la Ambulanţă în ultimele 24 de ore Un număr de 1.537 de solicitări au fost înregistrate la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov de miercuri dimineaţă de la ora 8,00 până joi dimineaţă la aceeaşi oră, a declarat, pentru AGERPRES, managerul instituţiei, Alis Grasu.
Peste 400 de solicitări înregistrate la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov Peste 400 de solicitări au fost înregistrate, luni, la Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti- Ilfov, dintre acestea 225 fiind urgenţe.
Ambulanţa, solicitată de peste 380 persoane afectate de caniculă Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti a înregistrat, de la ora 8 până la ora 14,00, 384 de solicitări, dintre care 193 pentru urgenţe, 18 pentru persoane căzute în stradă, 23 pentru lipotimii şi trei în cazuri de sincope.
Peste 2000 de solicitări la Serviciul de Ambulanţă al Capitalei Un număr de 2319 solicitări au fost înregistrate în intervalul 13 aprilie - 17 aprilie la Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti - Ilfov, dintre care 1400 pentru urgenţe, a declarat pentru AGERPRES dr. Alis Grasu, managerul instituţiei.
Dr. Alis Grasu: Peste 500 de solicitări la ambulanţă; a fost suplimentat numărul echipajelor Un număr de 517 solicitări au fost făcute miercuri, între orele 8,00 şi 16,00, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.