Cele mai citite
 


Conferinţa mondială privind SIDA se deschide la Viena, cu noi studii promiţătoare
luni, 19 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai mult de 20.000 de persoane participă, începând de duminică, la Viena, la cea de-a 18-a conferinţă internaţională privind SIDA, ocazie cu care vor fi prezentate noi piste promiţătoare de prevenire a extinderii epidemiei, relatează AFP.
Conferinţa se va deschide duminică seara, la ora locală 19.00 /17.00 GMT/, în prezenţa preşedintelui austriac Heinz Fischer, la ea urmând să participe şi miniştri ai sănătăţii din diferite ţări.

Cercetările privind gelurile microbicide, tratamentele, circumcizia, vaccinurile se vor afla în centrul a zeci de conferinţe zilnice. Diminuarea finanţărilor, criza şi oboseala colectorilor de fonduri vor constitui o altă temă principală a reuniunii ce va dura până vineri, 23 iulie.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ va da publicităţii luni o actualizare detaliată a directivelor sale din 2006 privind combatarea acestei epidemii care, în 27 de ani, a făcut peste 25 milioane de morţi.

Conform celor mai recente estimări ale ONUSIDA, 33,4 milioane de persoane, dintre care aproape jumătate femei, erau infectate cu HIV în 2008, an în care circa 2 milioane au murit de cauze legate de SIDA. Africa subsahariană rămâne regiunea cea mai afectată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Conferinţa Mondială asupra SIDA: Oportunitate de armonizare a strategiilor pentru combaterea acestui flagel Cea de-a 20 Conferinţă internaţională asupra SIDA, care a avut loc între 20 şi 25 iulie, la Melbourne (Australia), a fost o oportunitate pentru experţi de a se întâlni, a schimba impresii şi a armoniza strategiile pentru combaterea acestui flagel, care a provocat moartea a peste 30 de milioane de oameni...
Un nou studiu în favoarea circumciziei ca mijloc de luptă împotriva SIDA Bărbaţii circumcişi sunt mai puţin dispuşi să facă sex neprotejat, relevă un nou studiu, realizat de cercetători americani, ce susţine circumcizia ca mijloc de luptă împotriva SIDA, relatează AFP.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat sfărşitul epidemiei de Ebola din Africa de Vest Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat joi sfârşitul epidemiei de Ebola din Africa de Vest, avertizând că Guineea, Liberia şi Sierra Leone rămân cu un risc ridicat de mici focare suplimentare ale acestei maladii, anunţă agenţiile de presă internaţionale.
Serviciile specifice HIV ating parţial adolescenţii din întreaga lume. Cu ocazia Zilei Mondiale SIDA 2013, Organizaţia Mondială a Sănătăţii lansează o serie de recomandări pe tema HIV/SIDA, pentru intensificarea eforturilor de testare, consiliere, tratament şi îngrijire a acestui grup vulnerabil
Finanţarea combaterii SIDA, obiectiv central al conferinţei de la Viena Cea de a 18-a conferinţă internaţională consacrată SIDA s-a deschis oficial duminică seara, la Viena, exprimând îngrijorarea provocată de scăderea finanţărilor internaţionale şi speranţa dezvoltării unor noi instrumente de prevenire, precum recurgerea anticipată la tratamente şi la microbicide, informează...
SIDA: În 2009, 5,2 milioane de oameni se aflau sub tratament (OMS) Circa 5,2 milioane de persoane seropozitive primeau un tratament împotriva virusului HIV la sfârşitul anului 2009, potrivit ultimelor date publicate luni la Viena de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în cadrul celei de a 18-a conferinţă internaţională dedicată SIDA, informează AFP.