Cele mai citite
 


OMS: 5,2 milioane de bolnavi de SIDA se află sub tratament
marţi, 20 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 5,2 milioane de persoane seropozitive primeau un tratament împotriva virusului HIV la sfârşitul anului 2009, conform datelor date publicităţii luni, la Viena, de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), cu prilejul celei de-a 18-a Conferinţe internaţionale pentru SIDA, informează AFP.
La sfârşitul anului 2008 numărul estimat al seropozitivilor care primeau un tratament anti-HIV era de 4 milioane.

În cursul anului 2009, alţi 1,2 milioane de bolnavi de SIDA au început tratamente antiretrovirale, fapt ce a ridicat numărul de persoane care primesc tratament la 5,2 milioane, cea mai importantă creştere într-un singur an de la începutul campaniei de tratare împotriva acestei boli imunodeficitare.

Un tratament antiretroviral transformă infecţia cu HIV într-o maladie cronică. Un astfel de tratament poate face ca virusul HIV să devine de nedetectat la analize, dar nu-l poate elimina complet din organism.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS: Toate persoanele cu HIV trebuie să ia medicamente antiretrovirale Toate persoanele infectate cu HIV, virusul imunodeficienţei umane care provoacă SIDA, trebuie să ia medicamente antiretrovirale cât mai curând posibil după diagnosticare, recomandă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) într-un comunicat ce extinde directivele actuale în domeniu pentru cele 194 de state...
Ziua mondială de luptă împotriva SIDA Ziua mondială de luptă împotriva SIDA (World AIDS Day) se marchează anual la 1 decembrie.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii face apel la China să îşi intensifice lupta împotriva SIDA Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a făcut apel luni la Beijing să depună mai multe eforturi în vederea combaterii SIDA, în condiţiile în care China numără oficial o jumătate de milion de persoane infectate cu virusul HIV, sute de mii de alte persoane putând fi contaminate fără să ştie acest lucru...
OMS a făcut publice primele sale recomandări cu privire la homosexualii bolnavi de SIDA Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a făcut publice marţi, în premieră, un set de 'linii directoare mondiale' destinate extinderii accesului la tratament al homosexualilor bolnavi de SIDA, care, potrivit organizaţiei, sunt discriminaţi în numeroase ţări, transmite AFP.
SIDA: În 2009, 5,2 milioane de oameni se aflau sub tratament (OMS) Circa 5,2 milioane de persoane seropozitive primeau un tratament împotriva virusului HIV la sfârşitul anului 2009, potrivit ultimelor date publicate luni la Viena de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în cadrul celei de a 18-a conferinţă internaţională dedicată SIDA, informează AFP.
Serviciile specifice HIV ating parţial adolescenţii din întreaga lume. Cu ocazia Zilei Mondiale SIDA 2013, Organizaţia Mondială a Sănătăţii lansează o serie de recomandări pe tema HIV/SIDA, pentru intensificarea eforturilor de testare, consiliere, tratament şi îngrijire a acestui grup vulnerabil