Cele mai citite
 


SIDA: Noile directive ale OMS prevăd tratamente precoce
marţi, 20 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noile directive ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/ privind combaterea infecţiei cu HIV şi a SIDA, publicate luni la Viena, recomandă aplicarea precoce a tratamentului prin folosirea de molecule mai puţin toxice, potrivit AFP.
În ultimele directive, din 2006, OMS recomanda tratarea bolnavilor atunci când numărul de celule CD4, care defineşte nivelul imunitar, a scăzut sub 200 sau mai puţin pe mm3 de sânge. Nivelul normal este de 1.000 - 1.500.

'Toţi adulţii şi adolescenţii, inclusiv femeile însărcinate seropozitive, care au un nivel de CD4 de 350 de celule pe mm3, trebuie să înceapă tratamentul antiretroviral, indiferent dacă sunt sau nu simptome clinice', arată OMS.

OMS prezentase deja această recomandare în noiembrie trecut, în ajunul Zilei mondiale anti-SIDA (1 decembrie).

'Noile recomandări pot duce la creşterea substanţială a numărului de persoane eligibile pentru tratament şi, deci, la mărirea costurilor implicate', relevă OMS, admiţând că s-ar putea ca ele să nu fie imediat aplicate de toate ţările.

Potrivit estimărilor, tratarea pacienţilor care au un nivel de 350 CD4 sau mai puţin duce la 'creşterea cu 49% a numărului de persoane tratate şi la 'scăderea numărului de decese cu 20% până în 2015', şi eventual la reducerea transmiterii virusului, relevă OMS.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS: 5,2 milioane de bolnavi de SIDA se află sub tratament Aproximativ 5,2 milioane de persoane seropozitive primeau un tratament împotriva virusului HIV la sfârşitul anului 2009, conform datelor date publicităţii luni, la Viena, de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), cu prilejul celei de-a 18-a Conferinţe internaţionale pentru SIDA, informează AFP...
OMS: Toate persoanele cu HIV trebuie să ia medicamente antiretrovirale Toate persoanele infectate cu HIV, virusul imunodeficienţei umane care provoacă SIDA, trebuie să ia medicamente antiretrovirale cât mai curând posibil după diagnosticare, recomandă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) într-un comunicat ce extinde directivele actuale în domeniu pentru cele 194 de state...
OMS: Două milioane de adolescenţi trăiesc infectaţi cu HIV Peste două milioane de adolescenţi din întreaga lume trăiesc infectaţi cu virusul imunodeficienţei umane dobândite (HIV) şi majoritatea acestora nu primesc un tratament adecvat, potrivit datelor difuzate luni de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite EFE.
SIDA: În 2009, 5,2 milioane de oameni se aflau sub tratament (OMS) Circa 5,2 milioane de persoane seropozitive primeau un tratament împotriva virusului HIV la sfârşitul anului 2009, potrivit ultimelor date publicate luni la Viena de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în cadrul celei de a 18-a conferinţă internaţională dedicată SIDA, informează AFP.
Număr record de infecţii cu virusul SIDA în Europa şi în Asia Centrală în 2014 (UE şi OMS) Un număr record de infecţii cu virusul SIDA (HIV) a fost înregistrat în Europa şi în Asia Centrală în 2014, dintre care aproape o treime au afectat imigranţii, au indicat joi Uniunea Europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cu puţin înaintea Zilei mondiale de de luptă împotriva SIDA, marcată la...
OMS: Europa este unica zonă unde numărul cazurilor de SIDA este în creştere Europa este unica zonă unde indicele de contaminare cu virusul HIV/SIDA continuă să crească, a informat vineri directorul regional pentru Europa din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Zsuzsanna Jakab, transmite Efe.