Cele mai citite
 


Italia: Greva medicilor din sectorul public împotriva planului de austeritate
marţi, 20 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii din sectorul public au declanşat luni o grevă în Italia pentru a protesta împotriva planului de austeritate al guvernului Berlusconi, acţiune care a perturbat activitatea din spitale, relatează AFP.
Au fost anulate patruzeci de mii de intervenţii chirurgicale, precum şi consultaţiile date de medicii specialişti. Numai serviciile de urgenţă nu sunt afectate de mişcarea de protest.

'Ne cerem scuze faţă de cetăţeni pentru perturbarea activităţii, dar este în joc sănătatea publică', a declarat Massimo Cozza, secretarul naţional al sindicatului medicilor din sectorul public afiliat la CGIL, principalul sindicat din ţară.

Această grevă, la care s-au alăturat şi serviciile administrative şi veterinare din sectorul public, a fost declanşată la apelul majorităţii sindicatelor din domeniul sanitar, dar celelalte două mari sindicate din ţară, CISL şi Uil, nu s-au asociat mişcării.

Greviştii protestează împotriva măsurilor economice şi blocării angajărilor prevăzute în planul de austeritate de 24,9 miliarde de euro al guvernului Berlusconi. Acest plan, adoptat joi de Senat, urmează să fie votat şi de Camera Deputaţilor.

Potrivit sindicatelor, îngheţarea angajărilor va duce la o penurie de aproximativ 30.000 de medici şi alte cadre sanitare în următorii 4 ani.

Duminică, ministrul sănătăţii, Ferruccio Fazio, a afirmat că planul de austeritate 'nu a afectat sectorul medical', asigurând că nu prevedea 'reduceri' bugetare la nivelul spitalelor, dar că viza raţionalizarea cheltuielilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Personalul medical din Italia, în grevă generală împotriva pachetului de austeritate Activitatea din spitalele Italiei este grav afectată luni de o grevă generală de 24 de ore, iniţiată la miezul nopţii şi la care participă circa trei sferturi din personalul medical, administrativ şi veterinar, protestul fiind organizată de sindicate împotriva măsurilor din pachetul de austeritate cu...
Italia: Medicii din serviciile publice au anunţat o grevă de 4 ore Medicii şi infirmierii din serviciile publice din Italia au anunţat luni dimineaţă patru ore de grevă, fiind nemulţumiţi de condiţiile de muncă, informează luni ediţia online a cotidianului roman La Repubblica. În timpul protestului vor fi asigurate numai intervenţiile de urgenţă.
Bistriţa-Năsăud: Angajaţii spitalelor din Bistriţa şi Beclean nu au intrat în grevă; protest doar la Năsăud Angajaţii Spitalului de Urgenţă Judeţean (SJU) Bistriţa şi cei ai Spitalului Orăşenesc Beclean, care sunt membri de sindicat, nu au întrerupt miercuri activitatea, deşi fusese anunţată grevă de avertisment între orele 08,00 - 10,00 la nivelul Federaţiei Sanitas, singurii care au protestat fiind cei de...
Nicolăescu: Participarea medicilor la greva de avertisment de luni nu are nicio bază legală Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat sâmbătă dimineaţă, după întâlnirea cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas, că din punctul său de vedere nu există nicio bază legală pentru participarea medicilor la greva de avertisment de luni dimineaţă organizată de acest sindicat.
Sindicaliştii din sănătate încep luni protestele, cu o grevă japoneză de o săptămână Federaţia Sindicală 'Hipocrat " din România şi Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR) încep luni seria de proteste anunţate, care debutează cu grevă de tip japonez, cu banderolă.
Sanitas Covasna: Ministrul Sănătăţii poate să îşi dea demisia, reforma sa nu va trece Aproximativ 1500 de angajaţi din sistemul sanitar covăsnean participă la greva japoneză declanşată luni la nivel naţional în semn de protest faţă de măsurile de reformă iniţiate de Ministerul Sănătăţii, a declarat pentru AGERPRES, liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.