Cele mai citite
 


Bill Clinton propune măsuri concrete de reformare a programelor internaţionale anti-SIDA
marţi, 20 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul preşedinte american Bill Clinton, angajat în lupta anti-HIV prin intermediul fundaţiei sale, a pledat luni pentru o utilizare mai eficientă a fondurilor strânse împotriva SIDA în aceste vremuri de criză economică, transmite AFP.
'Trebuie să diminuăm costurile sprijinului umanitar', a declarat el într-un discurs ţinut în faţa unui public strâns la Viena, la a 18-a conferinţă internaţională dedicată SIDA (Sindromul Imunodeficienţei Dobândite), ce va atrage peste 20.000 de participanţi până vineri.

'În prea multe ţări, prea mulţi bani se risipesc pe prea mulţi oameni care merg la prea multe reuniuni, care călătoresc prea mult cu avionul pentru a face prea multă asistenţă tehnică', a subliniat Bill Clinton, asigurând că se ocupă personal de administrarea eficientă a programelor propriei sale fundaţii (pentru a evita asemenea derapaje financiare).

El a insistat asupra necesităţii unei schimbări de strategie pentru finanţarea luptei împotriva SIDA. În locul finanţării instituţiilor internaţionale, Clinton a recomandat susţinerea directă a planurilor naţionale de sănătate ale ţărilor în curs de dezvoltare şi pe folosirea ca punct de sprijin a 'colectivităţilor şi organizaţiilor locale'.

'Va trebui totodată să convingem guvernele Africii şi din alte părţi ale lumii să investească în propriul sistem de sănătate, căci el generează noi resurse', a mai remarcat Bill Clinton.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fondul global anti-SIDA, afectat de criza financiară globală Fondul Global pentru combaterea SIDA, tuberculozei şi malariei a anunţat joi că a rămas fără bani pentru programe noi pe următorii doi ani, situaţie care îi va afecta cel mai mult probabil pe bolnavii de SIDA cu o situaţie materială precară, transmite Associated Press.
Rolul important al tinerilor în lupta împotriva SIDA, subliniat de prinţul Harry şi Elton John Prinţul Harry şi cântăreţul britanic Elton John au subliniat joi, la a 21-a Conferinţă internaţională asupra SIDA, organizată în Africa de Sud, rolul esenţial al tinerilor în lupta împotriva pandemiei, transmite AFP.
Life Ball la Viena cu Bill Clinton, Janet Jackson şi Brooke Shields, pentru strângerea de fonduri anti-SIDA Life Ball, cel mai mare eveniment caritabil din Europa dedicat luptei împotriva SIDA, va avea loc sâmbătă, 21 mai, la Viena. Cea de-a 19-a ediţie a extravagantului bal va reuni şi de această dată personalităţi marcante ale lumii politice, precum fostul preşedinte american Bill Clinton, dar şi ale showbiz-ului...
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
Victor Tarhon, candidat PDL la şefia CJ Tulcea: Mai avem mult de lucru în judeţ (interviu) Candidatul PDL la preşedinţia Consiliului Judeţean Tulcea, Victor Tarhon, doreşte să finalizeze în următorii patru ani lucrările de reabilitare a 160 de kilometri de drumuri judeţene şi, într-un interviu acordat AGERPRES, referindu-se la problemele localităţilor tulcene, atrage atenţia asupra necesităţii...
Janet Jackson şi Bill Clinton, printre vedetele ce vor participa la Life Ball Cântăreaţa americană Janet Jackson, actriţa Brooke Shields şi fostul preşedinte american Bill Clinton se numără printre vedetele care vor participa la cea de-a 19-a ediţie a Life Ball, la 21 mai, la Viena, un eveniment monden dedicat luptei împotriva maladiei SIDA, au anunţat luni organizatorii, transmite...