Cele mai citite
 


Mehedinţi: Peste 30% dintre copii născuţi în perioada februarie-iunie, vaccinaţi contra tuberculozei
marţi, 20 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 30% dintre cei 757 copii născuţi în judeţul Mehedinţi în perioada februarie-iunie au fost vaccinaţi anti-TBC.
Directorul adjunct al Direcţiei pentru Sănătate Publică Mehedinţi, Romaniţa Ionovici, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că aceştia trebuiau imunizaţi contra tuberculozei la ieşirea din maternitate, dar acest lucru a fost imposibil din cauza lipsei vaccinului BCG.
''La nivelul judeţului, campania de vaccinare a demarat după catagrafierea nou-născuţilor. Actualmente ei sunt recuperaţi de medicii de familie şi imunizaţi. Până la această dată au fost utilizate 217 doze de vaccin'', a precizat Ionovici.
Potrivit sursei citate, vaccinarea asigură prevenirea formelor invazive şi contribuie la diminuarea incidenţei bolii în populaţia generală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: A început distribuirea dozelor de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a demarat campania de vaccinare antigripală, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Codruţa Vochescu.
Mehedinţi: Vaccinarea antigripală a redus numărul virozelor respiratorii şi a pneumoniilor Imunizarea populaţiei cu vaccin antigripal a menţinut la valori admise numărul infecţiilor acute şi a pneumoniilor, a declarat marţi pentru AGERPRES directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.
Mehedinţi: A început acţiunea de vaccinare a persoanelor vulnerabile la gripă Campania de vaccinare antigripală gratuită a persoanelor vulnerabile la îmbolnăvirea cu virusul gripal a început în judeţul Mehedinţi, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Romaniţa Ionovici.
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Mehedinţi: A început a doua campanie de vaccinare antigripală Cei peste 150 de medici de familie din judeţul Mehedinţi au început a doua campanie de imunizare în sezonul rece 2015-2016 a persoanelor vulnerabile la îmbolnăviri gripale, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Miruna Constantin.
Mehedinţi: Aproximativ 3000 de doze de vaccin antigripal, distribuite medicilor de familie Aproximativ 3.000 de vaccinuri antigripale primite săptămâna trecută au fost distribuite medicilor de familie din judeţ, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.