Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Peste 500 de copii vaccinaţi împotriva tuberculozei
marţi, 20 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 500 de copii din judeţul Dâmboviţa au fost imunizaţi împotriva tuberculozei, în prima săptămână de la reluarea vaccinării BCG, informează luni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa.
''Au fost vaccinaţi 534 de copii din cei 1.358 care trebuiau recuperaţi din lunile ianuarie - iunie 2010. Recuperarea vaccinală se realizează atât prin centrele de vaccinare organizate în cadrul secţiilor de pediatrie şi neo-natologie ale spitalelor, cât şi prin cabinetele individuale ale medicilor de familie, acolo unde un medic are catagrafiaţi cel puţin 10 copii care trebuie recuperaţi'', a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Dâmboviţa, Marinela Popa.
La nivelul judeţului, DSP a primit 20.000 de doze de vaccin BCG care vor fi utilizate pentru recuperarea copiilor nevaccinaţi în acest an, precum şi pentru vaccinarea nou-născuţilor.
Vaccinul BCG este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică tuberculozei şi se administrează nou-născuţilor. Vaccinul este inclus în calendarul naţional de imunizare al Ministerului Sănătăţii şi este gratuit.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: DSP a solicitat 91.000 de doze de vaccin antigripal Târgovişte, 29 oct /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa a solicitat Ministerului Sănătăţii trimiterea în judeţ a peste 91.000 de doze de vaccin antigripal.
Dâmboviţa: Stocul de vaccin hexavalent din judeţ, epuizat de la sfârşitul lunii august Stocul de vaccin hexavalent a fost epuizat în Dâmboviţa încă de la sfârşitul lunii august, iar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) informează că în judeţ sunt necesare peste 700 de doze pentru vaccinarea aferentă lunii septembrie.
Peste 11.000 de nou-născuţi imunizaţi în prima săptămână de vaccinare BCG Peste 11.000 de nou-născuţi au fost vaccinaţi în prima săptămână după ce Ministerul Sănătăţii a reînceput procesul de imunizare împotriva tuberculoziei.
Tulcea: Noi doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a început să distribuie un nou lot de 10.000 de doze de vaccin primite din partea Ministerului Sănătăţii.
Epidemia de rujeolă în România - 3.446 de cazuri înregistrate în 37 de judeţe, cu 17 persoane decedate (grupaj) Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România până la data de 10 martie este de 3.446, fiind înregistrate îmbolnăviri în 37 de judeţe ale ţării, 17 dintre acestea fiind soldate cu decesul pacienţilor, informează INSP pe site-ul instituţiei.
Mureş: Peste o mie de copii născuţi în intervalul februarie-iunie nu au beneficiat încă de vaccinul BCG Din totalul de 2.286 de copii născuţi în intervalul februarie-iunie, 1.054 încă nu au beneficiat de vaccinuri de imunizare împotriva tuberculozei, potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii, joi, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş.