Cele mai citite
 


Premierul danez pedalează în cadrul unei acţiuni împotriva cancerului
marţi, 20 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul danez, Lars Loekke Rasmussen, s-a urcat luni pe bicicletă pentru a parcurge o etapă din turul de binefacere pentru copiii atinşi de cancer, se se desfăşoară între Germania şi Olanda, au anunţat organizatorii, citaţi de AFP.
'Lars (Loekke Rasmussen), care este în concediu în zonă, a venit, spre surprinderea noastră, să se alăture plutonului, în cadrul unei etape de 187 km, între Farge (aproape de Bremen) şi Bad Boerkelo (Olanda), pentru a sprijini cauza noastră', a declarat AFP Mikkel Dahlqvist, unul din coordonatorii turului, care se desfăşoară din Danemarca până la Paris.

Lars Rasmussen, 46 de ani, a participat deja la acest tur în 2007 şi 2008, când era ministru al Sănătăţii, apoi al Finanţelor, şi în 2009, când era în fruntea guvernului. El a declarat forfait la ediţia din acest an, la care participă totuşi fiul său, Bergur, 19 ani, dar s-a hotărât luni să participe la o etapă.

Sâmbătă au pornit de pe insula Ringe (Danemarca) 311 biciclişti amatori, bărbaţi şi femei, de la 18 la 74 de ani, într-o cursă de peste 1 200 km, sosirea fiind prevăzută la Paris, pe 23 iulie, în Place Concorde. Scopul acestei acţiuni anuale, care a avut prima ediţie în 2002, este 'strângerea unor sume la Fondul copiilor canceroşi' din Danemarca, a adăugat organizatorul citat. Anul trecut s-au strâns peste 3 milioane de coroane (402 000 euro).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cum se descurcă bolnavii de cancer din România (presă) Circa 20 de medicamente împotriva cancerului sunt indisponibile, la ora actuală, în România, situaţie care durează de peste şase ani şi care nu încetează să se înrăutăţească, semnalează, luni, site-ul la-croix.com, potrivit căruia aceasta obligă mii de pacienţi să recurgă la diverse mijloace pentru a-şi...
Germania: Anchetă după decesul a trei pacienţi într-o clinică în care au primit un tratament "alternativ" Autorităţile germane, în colaborare cu poliţia şi parchetul din Olanda, au declanşat o anchetă după decesul a doi olandezi şi a unui belgian care au primit un tratament "alternativ" într-o clinică germană din apropierea frontierei, relatează AFP.
4 februarie - Ziua mondială de luptă împotriva cancerului (documentar) Ziua mondială de luptă împotriva cancerului se marchează pe 4 februarie, militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva acestei afecţiuni.
A fost descoperit un factor de risc genetic pentru cancerul de piele, prostată şi cerebral Oamenii de ştiinţă de la compania biofarmaceutică islandeză deCODE Genetics, împreună cu colaboratori din Islanda, Olanda, Spania, Danemarca, Germania, Suedia, SUA, Marea Britanie şi România, au descoperit o variantă în secvenţa genomului uman asociată cu riscul de a dezvolta carcinomul bazocelular /CCA...
Un nivel ridicat de vitamina D în organism duce la o scădere a riscului de cancer de colon Londra, 21 ian /Agerpres/ - Un nivel ridicat de vitamina D în organism duce la o scădere considerabilă a riscului de îmbolnăvire de cancer de colon, conform unui studiu comparativ realizat pe mai mult de jumătate de milion de europeni, ale cărui rezultate au fost publicate în ultimul număr al revistei...
Ziua mondială de luptă împotriva cancerului Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului se marchează la 4 februarie, militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva bolii, iniţiativa având drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică...