Cele mai citite
 


Europa de Est şi Asia Centrală, cea mai mare rată din lume a îmbolnăvirilor cu HIV (ONU)
marţi, 20 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Epidemia de HIV se răspândeşte într-un ritm alarmant în Europa de Est şi în Asia Centrală, fiind susţinută de folosirea la scară mare a drogurilor, de practicarea sexului neprotejat şi de stigma socială severă care îi împiedică pe cei bolnavi să ceară ajutor, au dezvăluit luni Naţiunile Unite, informează Reuters.
Într-un raport făcut public la Conferinţa internaţională de la Viena dedicată SIDA, UNICEF a arătat că serviciile sociale şi medicale din cele două regiuni fac prea puţine pentru tinerii cu risc major de infectare cu virusul sindromului imunodeficienţei dobândite (SIDA), care fac în schimb obiectul criticilor, condamnării şi chiar urmăririi în justiţie în cazul în care solicită tratament sau informaţii despre HIV.

HIV, care cauzează SIDA, se răspândeşte astăzi mai repede în Europa de Est şi Asia Centrală decât în oricare altă parte a lumii. Potrivit UNAIDS, răspândirea HIV a crescut cu 66% în regiune, din 2001, aducând numărul bolnavilor de HIV la 1,5 milioane în 2008. Rata infectărilor este atât de mare, încât în timpul celor şase zile ale Conferinţei de la Viena, se vor fi îmbolnăvit încă 3.000 de persoane din cele două regiuni.

UNICEF a precizat că în cinci regiuni din Rusia, numărul de infectări a crescut cu până la 700% în ultimii ani. În Ucraina, rata îmbolnăvirilor a atins 1,6% din întreaga populaţie, în timp ce noi puncte de transmisie accelerată a bolii apar în Asia Centrală.

Circa 33,4 milioane de oameni sunt infectaţi cu virusul HIV în întreaga lume.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Creştere alarmantă a cazurilor de SIDA în Europa de Est, inclusiv în România În pofida campaniilor de prevenire şi a progreselor medicinei, din 2001 se observă o creştere alarmantă a numărului de persoane infectate cu virusul HIV în Rusia, Ucraina şi România, scrie săptămânalul Le Point în ediţia online de miercuri.
Conferinţa Mondială asupra SIDA: Oportunitate de armonizare a strategiilor pentru combaterea acestui flagel Cea de-a 20 Conferinţă internaţională asupra SIDA, care a avut loc între 20 şi 25 iulie, la Melbourne (Australia), a fost o oportunitate pentru experţi de a se întâlni, a schimba impresii şi a armoniza strategiile pentru combaterea acestui flagel, care a provocat moartea a peste 30 de milioane de oameni...
SIDA/conferinţă: Optimism umbrit de explozia cazurilor în Europa de Est Explozia cazurilor de infectare cu HIV în Europa de Est în ultimii zece ani pune în umbră optimismul care a marcat a 19-a Conferinţă internaţională privind SIDA, care s-a încheiat vineri seară, la Washington, semnalează duminică AFP.
Numărul infecţiilor cu HIV, în creştere cu 8% în Europa în ultimul an Un număr de 131.000 de persoane au fost recent infectate cu virusul HIV în Europa şi ţările învecinate în 2012, o creştere cu 8% faţă de anul precedent şi o răsturnare de situaţie îngrijorătoare în cazul recentei tendinţe în scădere a cazurilor de SIDA înregistrate în ţările occidentale, informează miercuri...
România, în pericol de epidemie de HIV România este în pericol să cadă pradă unei epidemii de HIV în rândul consumatorilor de droguri injectabile în lipsa banilor destinaţi prevenirii contactării virusului, avertizează experţi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, citaţi de revista americană Time, în ediţia din 13-20 septembrie.
SIDA după 30 de ani: trebuie menţinute succesele şi continuate eforturile de prevenire a infectării Şefi de stat şi de guvern, lideri ai comunităţii ştiinţifice, societăţii civile şi din sectorul privat se reunesc în perioada 8-10 iunie la New York la Reuniunea la Nivel Înalt a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) privind SIDA, ocazie unică pentru a re-examina progresele înregistrate...