Cele mai citite
 


Sălaj: Creşte numărul intoxicaţiilor cu ciuperci
marţi, 20 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cinci persoane din Sălaj, dintre care doi copii, au ajuns în ultimele zile la spital, din cauza intoxicaţiilor cu ciuperci de pădure, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău subliniind faptul că aproape zilnic au astfel de cazuri.
'Un băiat în vârstă de 12 ani a ajuns ieri la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, din cauza unei intoxicaţii cu ciuperci, starea sa impunând transferul la Spitalul de Pediatrie din Cluj-Napoca. Tot duminică şi tot din Zalău, un bărbat de 58 de ani a fost internat la noi cu o intoxicaţie acută cu ciuperci, dublată de o insuficienţă renală. El este încă la secţia de la terapie intensivă. De două-trei săptămâni, aproape zilnic tratăm persoane care au probleme din cauza consumului de ciuperci', a declarat luni Codruţa Puşcaş, purtător de cuvânt al unităţii spitaliceşti.
Conform acesteia, alte trei persoane au fost tratate la UPU vineri din cauza intoxicaţiilor cu ciuperci, printre care şi un băiat de 13 ani, din localitatea Traniş.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Modernizarea secţiei de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost modernizată şi dotată cu paturi noi, valoarea totală a investiţiilor fiind de aproape un milion de lei.
Sălaj: Dotări pentru Spitalul Judeţean Zalău printr-o investiţie privată Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost dotată cu mobilier specific de terapie intensivă, iar Laboratorul de Radiologie şi Imagistică medicală a fost dotat cu echipament medical printr-o finanţare de circa 350.000 de lei din partea unei companii private, potrivit unei informări...
Sălaj: Niciunul dintre răniţii din accidentul de pe DN1H nu a necesitat internare la terapie intensivă Niciuna dintre persoanele rănite în urma accidentului produs marţi dimineaţă pe DN1H, în localitatea Vârşolt, în urma impactului dintre o autoutilitară şi un microbuz cu pasageri, nu a necesitat internarea la terapie intensivă, traumatismele suferite nefiind foarte grave, a precizat, pentru AGERPRES...
Sălaj: Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean, reabilitată cu fonduri europene şi cu sprijinul unei companii private La Spitalul judeţean de urgenţă Zalău s-au finalizat lucrările de modernizare ale Secţiei de Pediatrie, realizate în cadrul unui proiect european ce vizează modernizarea întregii unităţi spitaliceşti.
Sălaj: Dotare cu echipamente medicale de patru milioane de lei pentru Spitalul Judeţean Primul aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică - IRM, un videobronhoscop, o staţie centrală de monitorizare şi monitoare pacienţi şi ecografe sunt câteva dintre noile dotări ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, achiziţionate printr-o finanţare asigurată de Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj.
Sălaj: 55 de persoane ajunse la Urgenţă cu muşcături de căpuşă Un număr de 55 persoane s-au prezentat, în perioda 1-4 iunie, cu muşcături de căpuşe, la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău.