Cele mai citite
 


Ambulanţa, solicitată de peste 380 persoane afectate de caniculă
marţi, 20 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti a înregistrat, de la ora 8 până la ora 14,00, 384 de solicitări, dintre care 193 pentru urgenţe, 18 pentru persoane căzute în stradă, 23 pentru lipotimii şi trei în cazuri de sincope.
'Numărul solicitărilor se încadrează în cel normal', a declarat pentru AGERPRES Alice Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă al Capitalei.
Ea a adăugat că în cursul zilei de duminică au fost peste 1.000 de solicitări la Ambulanţă.
Preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie, dr. Doina Mihăilă, le-a recomandat încă de vineri bolnavilor cronic să fie foarte atenţi în aceste zile de caniculă, dar mai ales în cele în care indicele de confort termic este foarte ridicat.
Ea a precizat că cei mai afectaţi sunt bolnavii cu afecţiuni pulmonare şi cei cu boli cardiovasculare. De aceea se recomandă ca în timpul zilei aceşti bolnavi să nu iasă afară, ci numai dimineaţa sau seara.
Medicul a recomandat de asemenea ca alimentaţia să fie preponderent?lacto-vegetariană, cu mai puţină carne şi multe lichide. Totodată, trebuie luate măsuri de protecţie vestimentară, purtând pălării, haine uşoare, de culoare deschisă şi să se facă duşuri cât mai des.
În ceea ce priveşte presiunea atmosferică, diferenţele de valori ale acesteia afectează în mod special persoanele cu boli cardiovasculare, a mai menţionat Mihăilă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Alis Grasu: Peste 1.500 de solicitări la Ambulanţă în ultimele 24 de ore Un număr de 1.537 de solicitări au fost înregistrate la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov de miercuri dimineaţă de la ora 8,00 până joi dimineaţă la aceeaşi oră, a declarat, pentru AGERPRES, managerul instituţiei, Alis Grasu.
Aproape 600 de solicitări la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov La Serviciul de Ambulanţă al municipiului Bucureşti - Ilfov au fost înregistrate luni 560 de solicitări, în intervalul orar 7,00 - 15,00, cu 8,76% mai mult decât săptămâna trecută, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Alis Grasu, managerul instituţiei.
Peste 3.600 de solicitări la ambulanţă în regiunea Bucureşti-Ilfov între 31 decembrie şi 3 ianuarie Peste 3.600 de persoane au apelat la serviciul de ambulanţă în perioada 31 decembrie - 3 ianuarie, peste 2.000 de cazuri fiind urgenţe de cod roşu şi cod galben, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu.
Peste 1.200 de solicitări la Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti în ultimele 24 de ore La Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti-Ilfov au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 1.290 de solicitări, dintre care 75 pentru cod galben şi roşu, a declarat luni pentru AGERPRES, dr. Alis Grasu, managerul institutului.
Peste 1100 de solicitări la Serviciul de Ambulanţă în ultimele 24 de ore La Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti - Ilfov au fost înregistrate de vineri dimineaţă şi până sâmbătă, ora 8,00, 1118 solicitări, a declarat pentru AGERPRES, dr. Alis Grasu managerul instituţiei.
Peste 2.500 de cazuri la Serviciul de Ambulanţă al Capitalei Peste 2500 de solicitări s-au înregistrat la Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti şi Ilfov în intervalul 24 decembrie, ora 20,00 - 27 decembrie, ora 8,00. Dintre acestea, 1.463 au fost pentru urgenţe, dintre care 382 pentru diverse afecţiuni digestive, 46 de solicitări pentru căzuţi în stradă...