Cele mai citite
 


Efectele caniculei: Peste 2.000 de solicitări la nivel naţional, în ultimele 24 de ore
marţi, 20 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciile Judeţene de Ambulanţă au raportat Ministerului Sănătăţii, la nivelul naţional, în ultimele 24 de ore, peste 2.000 de solicitări cauzate de caniculă.
Cele mai multe solicitări au fost înregistrate în Bucureşti, nu mai puţin de 1.080, a informat Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat transmis AGERPRES.
În Bucureşti, Iaşi, Sibiu, Timiş şi Vâlcea s-au înregistrat 72 de persoane căzute în stradă din cauza temperaturilor ridicate.
Serviciile de Ambulanţă au mobilizat peste 361 de autospeciale pentru intervenţiile în caz de urgenţă.
Serviciile de Ambulanţă şi Direcţiile de Sănătate Publică nu au comunicat niciun caz de deces în locuri publice, având drept cauză numai canicula.
În această perioadă, Ministerul Sănătăţii coordonează Direcţiile de Sănătate Publică, Serviciile de Ambulanţă şi Unităţile de Primiri Urgenţe pentru punerea în aplicare a planurilor de măsuri necesare în aceste zile, în vederea reducerii riscurilor medicale.
Pentru prevenirea incidentelor, în această perioadă de temperaturi extreme, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite pe cât posibil expunerea prelungită la soare, între orele 11,00 şi 18,00, să consume multe lichide, fructe şi legume şi să evite consumul de alcool şi băuturi puternic cofeinizate.
De asemenea, persoanele cu boli cronice, cardiace şi respiratorii trebuie să respecte cu stricteţe recomandările medicilor, privind tratamentele.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
MS: Peste 6.700 de solicitări la serviciile de ambulanţă în ultimele 24 de ore Serviciile Judeţene de Ambulanţă au înregistrat în ultimele 24 de ore peste 6.700 de solicitări cauzate de caniculă, informează print-un comunicat de presă Ministerul Sănătăţii.
Ministerul Sănătăţii: 6.174 de solicitări, înregistrate la serviciile de ambulanţă Serviciile de ambulanţă din întreaga ţară au înregistrat în ultimele 24 de ore 6.174 de solicitări, dintre acestea peste 120 fiind din partea unor persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza temperaturilor ridicate, suferind lipotimii şi deshidratări, se arată într-un comunicat de presă...
Peste 4.500 de solicitări la serviciile de ambulanţă Serviciile judeţene de ambulanţă au înregistrat, în ultimele 24 de ore, peste 4.500 de solicitări cauzate de caniculă, a anunţat Ministerul Sănătăţii.
MS: 1.183 de solicitări la Serviciile de Ambulanţă, în ultimele 24 de ore, din cauza caniculei Serviciile judeţene de Ambulanţă au înregistrat, în ultimele 24 de ore, 1.183 de solicitări cauzate de caniculă, conform datelor centralizate de către Ministerul Sănătăţii prin Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă (COSU).
Peste 6.700 de solicitări la serviciile de ambulanţă în ultimele 24 de ore Serviciile Judeţene de Ambulanţă au înregistrat în ultimele 24 de ore peste 6.700 de solicitări cauzate de caniculă, informează print-un comunicat de presă Ministerul Sănătăţii.