Cele mai citite
 


Călăraşi: Peste 320 de copii au fost vaccinaţi împotriva tuberculozei
marţi, 20 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 320 de copii născuţi în prima jumătate a acestui an şi care nu au fost imunizaţi până la această dată împotriva tuberculozei au fost vaccinaţi în campania de recuperare derulată în centrele din judeţul Călăraşi.
Potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică Călăraşi, au fost vaccinaţi din data de 15 iulie până în prezent 323 de copii din localităţile Călăraşi, Olteniţa, Lehliu Gară, Modelu, Vîlcelele, Ulmeni, Lehliu Sat, Lupşanu, Nicolae Bălcescu, Chirnogi, Radovanu, Căscioarele, Dragalina şi Ştefan Vodă.
La centrul de vaccinare din ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi continuă în zilele de marţi şi miercuri să fie vaccinaţi copiii cu domiciliul actual în municipiul Călăraşi şi comuna Vîlcelele. Vaccinarea se efectuează în între orele 10 şi 13.
De asemenea, marţi, vor fi vaccinaţi copiii din mediul rural după cum urmează: copiii cu domiciliul actual în comuna Roseţi vor fi vaccinaţi la sediul cabinetului medical grupat al medicilor de familie din Roseţi (CMI dr. Berheci-dr. Conachiu), în intervalul 10-11; copiii cu domiciliul actual în localităţile Unirea şi Dichiseni vor fi vaccinaţi la sediul cabinetului medical din Dichiseni (dr. Cuprinsu Dana), în intervalul 12-13; copiii cu domiciliul actual în localitatea Curcani vor fi vaccinaţi la sediul cabinetului medical dr. Anghel din Curcani, în intervalul 10-11; copiii cu domiciliul actual în localitatea Mitreni vor fi vaccinaţi la sediul cabinetului medical dr. Canache din Mitreni, în intervalul 12-13; copiii cu domiciliul actual în Dragoş Vodă şi cei cu domiciliul în Vîlcelele ai căror părinţi au optat pentr u vaccinare la Dragoş Vodă vor fi vaccinaţi la sediul cabinetului medical dr. Rusu din Dragoş Vodă, în intervalul 10-12.
Pentru copiii care se vaccinează în altă parte decât la medicul de familie de care aparţin, anterior prezentării la centrele de vaccinare copiii vor fi examinaţi de medicii de familie de care aparţin, iar la prezentarea copilului la centrul de vaccinare este obligatoriu ca părinţii sau aparţinătorii să deţină bilet de trimitere simplu pe care sintagma?'se poate vaccina BCG'?semnifică faptul că s-a efectuat examinarea copilului şi starea clinică şi antecedentele vaccinale permit recuperarea la vaccinare a copilului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Călăraşi: Încă 122 de copii au fost vaccinaţi împotriva tuberculozei Alţi 122 de copii născuţi în prima jumătate a acestui an şi care nu au fost imunizaţi până acum împotriva tuberculozei au fost vaccinaţi, marţi, în cadrul campaniei de recuperare, în centrele din judeţul Călăraşi, a informat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul epidemiolog Camelia...
Călăraşi: Peste 130 de copii au fost vaccinaţi împotriva tuberculozei Călăraşi, 15 iul /Agerpres/ - Peste 130 de copii născuţi în prima jumătate a acestui an şi care nu au fost imunizaţi până la această dată împotriva tuberculozei au fost vaccinaţi, joi, în centrele din judeţul Călăraşi.
Călăraşi: Peste 780 de copii din judeţ, vaccinaţi împotriva tuberculozei Un număr de 782 de copii care nu au fost imunizaţi împotriva tuberculozei au fost vaccinaţi de la începutul campaniei de recuperare până în prezent în centrele din judeţul Călăraşi, informează într-un comunicat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Călăraşi.
Călăraşi: Alţi 100 de copii din judeţ, vaccinaţi împotriva tuberculozei Alţi o sută de copii născuţi în prima jumătate a acestui an şi care nu au fost imunizaţi până la această dată împotriva tuberculozei au fost vaccinaţi joi în campania de recuperare, în centrele din judeţ, informează joi printr-un comunicat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Călăraşi.
Călăraşi: Campanie de vaccinare antituberculoză a copiilor neimunizaţi până acum Campania de vaccinare a copiilor născuţi în intervalul ianuarie-iunie şi care nu au fost imunizaţi până la această dată împotriva tuberculozei va începe joi în judeţul Călăraşi.
Mureş: Cele opt centre de vaccinare împotriva virusului AH1N1 au fost închise Târgu Mureş, 27 ian /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a decis închiderea celor opt centre de vaccinare împotriva virusului pandemic ca urmare a adresabilităţii populaţiei extrem de reduse din ultima săptămână.