Cele mai citite
 


Arad: Doi bărbaţi au decedat intoxicaţi cu ciuperci
marţi, 20 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doi arădeni au murit, iar alte cinci persoane au fost internate în stare gravă la spital după ce au consumat ciuperci otrăvitoare, iar autorităţile medicale vor începe o campanie de atenţionare a populaţiei cu privire la riscul consumului de ciuperci din flora spontană.
După cum informează dr Dana Negru, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad, cei doi bărbaţi care au decedat erau în vârstă de 64, respectiv 67 de ani şi au fost internaţi în spital în 14 şi respectiv în 17 iulie, cu diagnosticul cu intoxicaţie acută cu ciuperci.
'Trei dintre celelalte cinci persoane internate provin din localitatea Drauţ. Este vorba despre un bărbat cu o formă gravă de intoxicaţie, respectiv de o femeie şi un copil cu forme medii. Ceilalţi doi intoxicaţi, un bărbat care a făcut o formă medie de intoxicaţie şi o femeie cu o formă uşoară, sunt din oraşul Sebiş', a precizat dr Dana Negru.
Directorul DSP Arad a făcut cunoscut faptul că va începe o campanie de atenţionare a populaţiei cu privire la riscurile care se expune consumând ciuperci din flora spontană.
'Este foarte grav faptul că în continuare există persoane care riscă viaţa şi sănătatea lor şi a familiei prin consumul ciupercilor din flora spontană', a mai precizat dr Dana Negru, menţionând că a început redactarea unor adrese către primăriile din judeţ, prin care cere sprijinul în atenţionarea populaţiei privind consumul de ciuperci provenite din flora spontană.
În cursul zilei de marţi, Direcţia de control în sănătate publică din DSP Arad va redifuza informaţii scrise - pliante, afişe - în localităţile care au înregistrat cazuri de intoxicaţii cu ciuperci.
Conform datelor prezentate de DSP Arad, de la începutul anului şi până în prezent au fost internate în spital 20 de persoane, 15 adulţi şi 5 copii, din judeţ, după ce au consumat ciuperci din flora spontană.
Cele mai multe cazuri, în număr de trei, au fost înregistrate la Lipova. De asemenea, câte două cazuri s-au înregistrat la Ineu, Buteni, Nadăş şi Mărăuş, iar câte un caz în alte câteva localităţi, între care şi municipiul Arad.
Intoxicaţia acută cu ciuperci din flora spontană, în formele grave, duce la deces.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Numărul persoanelor decedate în urma intoxicaţiilor cu ciuperci a ajuns la trei Numărul arădenilor care au murit în urma intoxicaţiilor acute cu ciuperci a ajuns la trei.
Noi cazuri de intoxicaţii acute cu ciuperci, apărute în judeţul Arad În ultimele două zile, la nivelul judeţului Arad au apărut noi cazuri de intoxicaţie acută după consum de ciuperci din flora spontană.
Maramureş: Gravidă decedată din cauza gripei noi Baia Mare, 16 dec /Agerpres/ - Femeia gravidă în luna a VII-a, din comuna Petrova, diagnosticată cu gripă nouă în urmă cu cinci zile, a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, a precizat, miercuri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, dr. Vasile Bodnar.
Dolj: DSP atenţionează populaţia că ciupercile culese din mediul natural pot produce intoxicaţii grave Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj atenţionează populaţia că ciupercile culese din mediul rural pot produce intoxicaţii grave, care survin din ce în ce mai frecvent din cauza lipsei de cunoştinţe ale culegătorului, a mutaţiilor genetice sau încrucişărilor care apar în natură, boala fiind...
Sibiu: Cinci noi cazuri de intoxicaţie cu ciuperci Cinci noi cazuri de intoxicaţie cu ciuperci s-au înregistrat în ultimele 24 de ore, la Spitalul Clinic de Urgenţă din Sibiu, din care doi pacienţi au fost internaţi, potrivit purtătorului de cuvânt, Decebal Todăriţă
Sibiu: Niciunul din cei 15 intoxicaţi cu ciuperci otrăvitoare, din care 6 copii, nu mai e în comă Niciunul din cei 15 sibieni intoxicaţi cu ciuperci otrăvitoare, din care şase copii, nu mai este în comă, potrivit medicilor de la cele trei spitale din judeţ în care au fost trataţi, copiii fiind încă internaţi la Spitalul de Pediatrie din municipiul Sibiu, unde starea lor este relativ bună, a precizat...