Cele mai citite
 


Campanie de prevenţie a afecţiunilor hepatice - “M-a lovit la ficat, ce mă fac ? “
marţi, 20 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În România în perioada 20 iulie 2010 - 20 august 2010 în cadrul campaniei ”M-a lovit la ficat, ce mă fac ?” operatorul de servicii medicale Gral Medical susţine programul de prevenţie a bolilor de ficat, prin oferirea unui pachet de analize medicale la numai 96 lei, astfel pacienţii vor beneficia de o reducere de 50% din preţul standard.
Totodata , fiecare pacient va beneficia de 25% reducere pentru orice altă investigaţie suplimentară recomandată de doctorul specialist.
Cu rezultatul analizelor de laborator pacienţii pot apela la specialistul Gral Medical pentru un diagnostic complet (interpretare rezultate, ecografie, sfaturi medicale etc).

 

Generalităţi afecţiuni hepatice
În fiecare an trebuie să ne monitorizăm sănătatea cu ajutorul unor baterii de analize medicale asfel încât să eliminăm din viaţa noastră “surprizele neplăcute”.
Această atenţie pe care o acordăm sănătaţii noastre are un caracter preventiv, deorece are ca şi scop identificarea din timp a unor afecţiuni specifice vârstei, sezonului, factorului genetic..etc
O atenţie deosebită trebuie acordată afecţiunilor ficatului, deoarece leziunile la nivelul ficatului pot fi ireversibile. Deşi ficatul este singurul organ capabil de regenerare (celulele bolnave sunt înlocuite cu altele noi), el este supus unor agresiuni infecţioase (hepatite virale A, B, C, D, E) sau neinfecţioase (hepatitele cauzate de: alcool, medicamente, obezitate) ducând la boli grave ale ficatului (hepatitele, ciroza, litiaza biliară, cancerul hepatic, Maladia lui Wilson..etc).
 
Informaţii Utile
Conform unui articol publicat de European Centre for Disease Control and Prevention (ECDC), Stockholm, Suedia, România ocupă locurile fruntaşe în Europa privind incidenţa acestor afecţiuni cu peste 6% din populaţia activă.
Infecţia cronică cu virusul hepatitei B si C reprezintă o problemă de sănătate publică în întreaga lume, frecvenţa reală a acestor infecţii hepatice fiind mult mai mare decât vârful icebergului cunoscut. Deşi cele 2 virusuri sunt diferite ca mod de acţiune şi tratament, ambele duc la dezvoltarea bolilor hepatice cronice (hepatite cronice) cu progresia acestora rapidă, în lipsa tratamentului, spre ciroză hepaticăşi cu creşterea riscului de grefare a unui cancer hepatic (hepatocarcinom) fie pe hepatită cronică, fie pe ciroză.” afirmă dr. Dana Bucur, medic specialist gastroenterologie, Clinica De Diagnostic Gral Medical.
Atenţie:

-pacienţii cirotici fără virusuri sau cu virus C trebuie să se vaccineze contra virusului B, orice agresiune în plus a ficatului ducând la evoluţie mai accelerată spre complicaţii majore (hemoragie digestivă, cancer).
- chiar dacă o bună perioadă de timp nu determină simptome, hepatita cronică cu virus C trebuie tratată cu maximă seriozitate datorită rezistenţei la tratament şi a evoluţiei la boli grave (cirozăşi cancer hepatic).
Programări şi consiliere se pot face online: www.gralmedical.ro
sau apelând numerele de telefon: 021 323 00 00 (02) - Clinica de Diagnostic Gral;
021 317 83 95 - Clinica Gral Colentina;  
0244 597 753 - Clinica Gral Ploiesti.
                                                                                           

                                                                                            

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hepatitele Virale - Aparenţe înşelătoare Generalităţi afecţiuni hepatice În fiecare an trebuie să ne monitorizăm sănătatea cu ajutorul unor baterii de analize medicale asfel încât să eliminăm din viaţa noastră “surprizele neplăcute”. Această atenţie pe care o acordăm sănătaţii noastre are un caracter preventiv, deorece are ca şi scop ...
Campanie pentru prevenţia bolilor de ficat Timp de o lună de zile, în perioada 20 iulie - 20 august, în cadrul campaniei 'M-a lovit la ficat, ce mă fac?', operatorul de servicii medicale Gral Medical susţine programul de prevenţie a bolilor de ficat, prin oferirea unui pachet de analize medicale cu reduceri de 50% din preţul standard.
Hepatita virală la început de mileniu trei - interviu cu prof.dr. Mircea Angelescu Prof. dr. Mircea Angelescu, de la Institutul de Boli Infecţioase 'Matei Balş', membru al Academiei de Ştiinţe Medicale, spune că în viitorul?apropiat descoperirea vaccinului contra hepatitei C va diminua spectaculos morbiditatea şi mortalitatea prin hepatita cronică şi prin ciroză. Într-un interviu acordat...
Cum sa previi bolile de ficat Bolile de ficat sunt determinate de virusurile hepatice de care trebuie sa ne protejam, insa deriva si dintr-un stil de viata nesanatos care poate crea probleme grave, cu urmari pe termen lung. Exista diversi factori de agresiune hepatica care trebuie evitati, pentru ca mai devreme sau mai tarziu, ...
Primele semne ale unui ficat cu probleme Chiar daca sarbatorile au trecut, alimentatia de sarbatori bogata in grasimi si zaharuri isi lasa inevitabil urmele in noul an, iar ficatul este primul care avertizeaza aparitia unei probleme. Desi este considerat “un organ tacut“ care nu produce simptome evidente, exista cateva semnale care...
Ce este hepatita B? Hepatita virala B este o boala infectioasa a ficatului cauzata de virusul cu acelasi nume (VHB), care poate evolua catre complicatii gfrave- ciroza sau cancerul hepatic. VHB, virusul care cauzeaza hepatita B, se poate transmite prin fluidele corporale (sperma, secretii vaginale, saliva), prin...