Cele mai citite
 


OMS ar putea declara sfârşitul pandemiei de gripă H1N1 (surse)
miercuri, 21 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comitetul de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) intenţionează să se reunească marţi pentru a analiza datele disponibile în prezent şi pentru a declara sfârşitul pandemiei de gripă H1N1, informează Bloomberg News, citând două persoane care deţin informaţii credibile despre subiect.
Directorul general al OMS, dr. Margaret Chan, trebuie să ia decizia dacă gripa porcină necesită în continuare măsuri de vigilenţă sporită în absenţa oricărei informaţii că virusul a devenit mai letal sau că a dezvoltat o rezistenţă la medicamentele folosite pentru tratarea sa.

Purtătorul de cuvânt al OMS, Gregry Hartl, a declarat Bloomberg că decizia va fi bazată pe analiza structurii virusului şi că nu a fost stabilită o dată pentru un astfel de anunţ.

Cel mai folosit tratament împotriva gripei porcine este Tamiflu. Gripa H1N1 a apărut în SUA şi Mexic la începutul lui 2009, iar apoi s-a răspândit în întreaga lume în mai puţin de şase săptămâni, provocând moartea a mii de persoane. Cei mai afectaţi au fost copiii şi tinerii, notează Reuters.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa porcină a făcut patru victime în Liban în această iarnă Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).
H1N1: Directorul general al OMS salută primele rezultate ale anchetei Geneva, 28 mar /Agerpres/ - Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Margaret Chan, a salutat luni primele rezultate prezentate de Comitetul de evaluare privind gestionarea gripei H1N1, care exonerează, în opinia sa, OMS de acuzaţiile de înţelegere secretă cu companiile farmaceutice...
Experţii OMS se vor reuni pentru a decide dacă ce era mai rău a trecut în ceea ce priveşte gripa pandemică Geneva, 11 feb /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va convoca la sfârşitul lunii comitetul său de urgenţă pentru a determina dacă 'vârful' pandemiei de gripă H1N1 a trecut, a anunţat joi responsabilul cu pandemiile de gripă, dr. Keiji Fukuda, relatează AFP, Reuters şi AP.
Gripa porcină: 4.379 contaminări în 29 state, 49 decese Geneva, 13 mai /Agerpres/ - Numărul persoanelor contaminate cu virusul hibrid A (H1N1) este de 4.379 în 29 de state, în timp ce numărul celor decedate a ajuns la 49, a anunţat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în cel mai recent bilanţ, citat de AFP.
Reuniune OMS pentru a evalua finalul pandemiei de gripă porcină rganizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ şi-a reunit marţi comitetul de urgenţă pentru a evalua situaţia gripei A/H1N1/ în lume şi pentru a se pronunţa asupra oportunităţii menţinerii alertei pandemice, a afirmat un purtător de cuvânt al OMS, Gregory Hartl, citat de AFP.
OMS prelungeşte alerta pandemică pentru gripa A/H1N1/ Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a anunţat joi într-un comunicat că a decis să menţină alerta pandemică pentru gripa porcină, ce a făcut circa 18.000 de morţi în lume, în urma consultării comitetului său de urgenţă, transmite agenţia France Presse.