Cele mai citite
 


Unul din 3 români suferă de afecţiuni cardiovasculare, ca urmare a colesterolului mărit
miercuri, 21 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Colesterolul, Boli de nutritie
 

Peste 30% din populaţia României suferă de hipertensiune arterială şi diabet zaharat ca efect al colesterolului mărit, potrivit studiului naţional Cardio-Zone, coordonat de prof. dr. Mircea Cinteză.

Toate efectele nocive ale unui colesterol crescut asupra organismului pot fi ameliorate sau combătute prin consumul de acizi graşi esenţiali. Cei mai importanţi sunt acizii graşi omega 3, care se găsesc în uleiul de peşte şi în produsul Omega 3 de la Ozone Natural, un produs care combină uleiul de somon concentrat în acizi graşi esenţiali Omega 3 şi vitamina E.
În România, peste 30% dintre români au colesterolul ridicat şi aproximativ 40% sunt hipertensivi, iar doi din trei români mor din cauza afecţiunilor cardiovasculare.


''Nivelul ridicat de colesterol este responsabil pentru atacurile cardiovasculare, de ateroscleroză, litiază biliară şi multe alte afecţiuni. În prezent, există o serie de tratamente naturiste aflate la îndemâna pacienţilor, cu rezultate benefice asupra organismului afectat de un nivel ridicat al colesterolului. Omega 3 de la Ozone Natural, datorită compuşilor săi, reduce nivelul colesterolului din organism şi ameliorează simptomele bolilor cardiovasculare'', a declarat dr. Dan Dimitriu, medic specialist medicină internă Centrul Medical Unirea, potrivit unui comunicat transmis, marţi, AGERPRES.


Colesterolul poate fi împărţit în 'colesterol bun' - HDL, care protejează vasele de sânge şi ''colesterol rău'' - LDL care se depune pe pereţii vaselor de sânge, îngreunând circulaţia. Studiile de specialitate au arătat că acizii Omega 3 din uleiul de somon au proprietatea de a creşte nivelul de HDL şi de a scădea nivelul 'colesterolului rău', micşorând, astfel, riscul de îmbolnăvire cardiovasculară.


Organismul nu poate sintetiza acizii graşi Omega 3, care sunt indispensabili pentru funcţionarea sa normală. În aceste condiţii, singurul mod de a beneficia de efectele lor curative este să se apeleze la suplimentul alimentar, susţin specialiştii.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un nou tratament pentru hipertensiune arterială Un nou medicament indicat în tratamentul hipertensiunii arteriale esenţiale, profilaxia cardiovasculară (reducerea mortalităţii la pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare aterotrombotice diagnosticate sau diabet zaharat de tip II) - Telmisartan Actavis (substanţa activă - telmisartan) - va fi lansat pe...
Drojdia de orez rosu – mentine inima sanatoasa si regleaza colesterolul Stresul, fumatul, consumul de alcool, somnul insuficient, supraponderalitatea si alimentatia haotica, plina de aditivi, sunt factori care conduc la perturbarea echilibrului fiziologic caracteristic unui organism sanatos. Peste 30% din populatia Romaniei sufera de hipertensiune arteriala si...
Colesterolul marit la copii, un pericol ce poate fi prevenit! Problema greutatii si a colesterolului marit nu mai este demult un semnal de alarma doar pentru adulti, ci si pentru copii! In Romania, unul din doi copii are probleme cu greutatea, principala cauza fiind alimentatia nesanatoasa si lipsa varietatii in dieta.
Cum putem evita un atac de cord sau un accident vascular cerebral? Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca mai mult de 17.3 milioane de oameni de pe glob au murit în anul 2008 de boli cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord sau accidentul vascular cerebral. Contrar credintei populare, patru din cinci dintre aceste decese au avut loc în ţările mici şi cu...
Bolile cardiovasculare, principala cauză de morbiditate şi mortalitate Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de morbiditate şi mortalitate în România şi în Europa, a declarat dr. Camelia Diaconu, joi, cu ocazia lansării campaniei 'O inimă sănătoasă iubeşte mai mult'.
Prof. univ. Nicolae Hâncu: Pentru prima dată în istoria omenirii sunt 1,3 miliarde de supraponderali Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care evidenţiază că la nivel mondial există o "epidemie de obezitate", o boală cronică, deşi nu este recunoscută, în prezent, ca atare, chiar...